Această plăcintă cu mere mărunțite va atrage pe oricine și poate fi servită la micul dejun sau ca o gustare între mese.
Ingrediente pentru această rețetă fantastică:
2 mere,
100 grame de făină,
2 ouă,
1 plic praf de copt,
50 ml lapte,
50 ml de iaurt simplu cu conținut scăzut de grăsimi,
50 grame de îndulcitor cu stevia (sau 100 grame de zahăr normal),
½ suc de lămâie.
Mai întâi spălați și curățați merele. Stropiți-le cu suc de lămâie și introduceți-le în paharul mixerului. Mixați-le un pic ca să fie mărunțite în bucățele mici. Nu trebuie transformate în piure.
Într-un castron, se pune făina cernută, praful de copt, stevia și ouăle. Cu ajutorul unui tel electric frământați aluatul. Turnați încet laptele și iaurtul și continuați să frământați.
Omletă napolitană, preparată după o rețetă străveche: trucul cu lingura de făină
Aluatul ar trebui să aibă o consistență cremoasă și compactă. Este timpul să adăugați, în aluat, merele tocate și să amestecați totul bine. O tavă de copt, de 20 cm, se unge cu ulei și se toarnă aluatul.
Plăcinta se coace la 180 de grade într-un cuptor cu convecție, pe raftul central, timp de 30 – 35 de minute. Nu uitați să faceți testul cu scobitoarea pentru a verificare dacă plăcinta s-a copt în interior.
Odată gata, plăcinta va fi rumenă, iar scobitoarea trebuie să fie uscată. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească puțin, apoi se decorează cu zahăr pudră.
Clătite gustoase și ușoare, excelente și pentru cei care sunt la dietă. Nu vei observa diferența
Serviți câte o felie de plăcintă, alături de o linguriță de dulceață dietetică sau miere. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu