Acest preparat foarte simplu oferă rezultate excepționale cu un efort minim.
Deși s-ar putea crede că bucătăria franceză este plină de rețete complicare, în realitate ele sunt simple și foarte bune. Amintește-și despre supa delicioasă de ceapă și îmbogățită cu pâine și brânză.
Azi vom vorbi despre rețeta unei plăcinte delicioase cu multe legume.
Ingredientele de care ai nevoie:
dovleac - 500 de grame;
ceapa - 2 bucăți;
cartofi - 4 bucăți;
șuncă - 10 felii;
mozzarella -100 de grame;
unt - 15 grame;
aluat de foietaj;
sare și piper după gust;
zahăr brun - 1 lingură.
Așadar, după ce ai curățat dovleacul, taie-l felii și aranjează-le pe o tavă de copt împreună cu ceapa verde tocată. Se presară sare, piper și zahăr brun și se coace la 180° timp de 40 de minute.
Între timp, se fierb cartofii. Când legumele sunt gata, ia o tavă circulară și unge-o cu unt. Pune în tavă dovleacul copt și cartofii fierți, tăiați rondele. Acoperă apoi legumele cu aluatul de foietaj.
Înțeapă aluatul cu o furculiță în mai multe părți, deoarece acest lucru va permite aluatului să adere la ingredientele dedesubt. Tava de dă în cuptorul încins la la 180 grade. Plăcinta se coace până când aluatul de foietaj devine auriu.
Plăcinta se lasă câteva minute să se răcească apoi se răstoarnă pe un platou. Deasupra trebuie să fie legumele: dovleacul, cartofii și ceapa.
Bucătarii experimentați învârt ouăle crude înainte de a le găti: iată de ce fac asta
Acum este momentul să pui peste legume feliile de mozzarella și feliile de șuncă. Plăcinta poate fi servită pe masă.
Iată cum, în câțiva pași, ai pregătit o plăcintă sărată delicioasă. Impresionează-ți oaspeții cu această plăcintă franțuzească cu multe legume. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu