Frunzele lungi, verzi și strălucitoare ale dafinului sunt folosite în bucătărie pentru a asezona mâncărurile.
Originară din Marea Mediterană, această plantă creste spontan în zonele împădurite și deluroase. Poți crește planta și acasă, deoarece este rezistentă și necesită puțină întreținere. Într-adevăr, tolerează condițiile de secetă și crește chiar și în soluri sărace.
Dar, pe lângă aromatizarea rețetelor culinare, frunzele de dafin sunt renumite și pentru potențialul lor remarcabil de deodorizare. Află cum să-le folosești pentru a parfuma frigiderul.
Dafinul este o plantă aromatică ușor de recunoscut, cu frunzele sale de culoare verde închis și florile galbene mici. Foarte popular în bucătărie pentru a aroma diferite bucate, laurul este cunoscut și pentru proprietățile sale medicinale, fiind folosit de multă vreme în medicina populară pentru tratarea unor afecțiuni și boli.
Trucul genial cu care plantele tale vor înflori foarte repede: ai de urmat câțiva pași
Dar ceea ce mulți nu știu este că dafinul acționează și ca un deodorant natural și poate astfel neutraliza tot felul de mirosuri neplăcute din casă, în special pe cele din frigider. Tocmai, pentru că este recomandat să păstrezi frunzele de dafin într-un loc răcoros pentru a-și păstra proprietățile medicinale și parfumul, punându-le în frigider vei rezolva două probleme.
Astfel, frunzele vor rămâne proaspete mai mult timp, iar mirosurile neplăcute vor fi imediat risipite de parfumul delicat și îmbătător al dafinului. În loc să te bazezi sistematic pe substanțe chimice, dafinul poate fi folosit ca ingredient natural pentru a elimina mirosurile urâte din frigider.
Îndepărtează calcarul din mașina de spălat cu un ingredient comun
Câteva frunze proaspete sau uscate de laur se pun într-un recipient mic care se ține în frigider, departe de alimente pentru a le împiedica să absoarbă mirosul. Vei observa rapid că frunza de dafin îndepărtează mirosurile puternice, lăsând frigiderul proaspăt și parfumat.
Pentru a crește eficacitatea odorizantului de casă, poți adăuga și alte ierburi, precum cimbru, rozmarin și busuioc. Aceste plante sunt cunoscute și pentru proprietățile lor deodorizante. Împreună, aceste ierburi parfumate vor neutraliza mai ușor mirosurile neplăcute.
Pentru a evita formarea mirosurilor neplăcute, este important să menții o bună igienă în interiorul frigiderului și să te asiguri că produsele alimentare nu sunt expirate.
Întreținerea frigiderului este esențială pentru a preveni acumularea mirosurilor neplăcute, de aceea este necesară curățarea regulată și sortarea alimentelor. Dacă unele alimente au deja un miros puternic, ar fi bine să-le depozitezi în cutii potrivite sau să le învelești în folie alimentară. Și nu uita să arunci mâncarea veche sau mucegăită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu