Legumele și fructele din frigider nu vor mai putrezi: trucul cu prosopul de hârtie

Legumele și fructele din frigider nu vor mai putrezi, trucul cu prosopul de hârtie. Sursa foto: freepik.com
Legumele și fructele din frigider nu vor mai putrezi, trucul cu prosopul de hârtie. Sursa foto: freepik.com

Prosoapele de hârtie nu sunt utile doar pentru curățarea bucătăriei. Gospodinele cu experiență le folosesc pentru a prelungi durata de păstrare a fructelor și legumelor.

Prosoapele de hârtie ajută fructele și legumele din frigider să rămână proaspete mai mult timp. Dacă obișnuiești să cumperi coșuri întregi cu legume și fructe, pe care le păstrezi în frigider pentru o perioadă lungă de timp, probabil ai observat că, după câteva zile, tulpinile crocante ale țelinei sau frunzele de salată verde devin moi și ofilite.

De vină este umezeala. De altfel, umiditatea este ucigașul și dușmanul fructelor și al legumelor din întreaga lume. Dar avem o soluție simplă.

Bucătarii experimentați învârt ouăle crude înainte de a le găti: iată de ce fac asta

În primul rând, este indicat să speli legumele și fructele înainte de a le pune în frigider. Acest lucru este valabil mai ales pentru fructele delicate, cum ar fi căpșunile. Deci vor rămâne proaspete mai mult timp.

În al doilea rând, pentru depozitarea rațională și de durată a fructelor și legumelor în frigider, poți  folosi prosoape de hârtie.

Este simplu: pune prosoape de hârtie în sertarul din frigider, destinat depozitării legumelor și fructelor proaspete. De fiecare dată când vei cumpăra un nou lot de fructe și legume, trebuie să schimbi prosoapele de hârtie.

Păstrați corect portocalele și mandarinele: nu vor mucegăi și nu se vor strica. Trei trucuri interesante

Dacă salata verde sau spanacul au fost puse într-o pungă, poți pune un prosop de hârtie direct în această pungă. De asemenea, nu uita să menții curat sertarul din frigider, destinat depozitării legumelor și fructelor proaspete. 

Majoritatea fructelor și legumelor eliberează umiditate. Această umiditate nu dispare și, prin urmare, strică toate legumele și fructele. Prosoapele de hârtie absorb umiditatea și încetinesc procesul de alterare a legumelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel