Ceaiurile din plante medicinale aduc doar beneficii organismului. Consumă, zilnic, ceaiuri din plante pentru o digestie bună și un tranzit intestinal normal.
Nutriționiști recomandă să consumi zilnic aceste ceaiuri pentru a te bucura de toate beneficiile lor. Desigur, niciun ceai nu este capabil să vindece boala și nu ar trebui să înlocuiască tratamentul prescris de medic.
Dar pentru a menține digestia și o senzație de confort în stomac, uneori este util să bei ceai din plante medicinale.
Gălbenele. Ceaiul de gălbenele calmează durerea, fiind un sedativ și antispastic. În plus, acest ceai ameliorează durerile de stomac, calmează spasmele și are un efect benefic asupra suprafețelor mucoase ale stomacului. Un consum regulat de ceai de gălbenele reduce riscul bolilor digestive, potrivit unor studii.
Ceaiul care te ajută să adormi repede: este suficientă o singură ceașcă
Muşeţel. Planta este folosită în medicina populară în mai multe scopuri, inclusiv pentru menținerea sănătății tranzitului intestinal. Ceaiul de mușețel stimulează secreția de enzime digestive, făcând mâncarea mai ușor de digerat. Acest ceai ameliorează senzația de greutate și balonare din stomac.
Pătlagină. Ceaiul din frunze de pătlagină ameliorează ulcerul și gastrita. Plantă vindecă rapid rănile, având proprietăți antiinflamatorii.
Pelinul. Util în tratamentul gastritei, a ulcerelor și a constipației, ceaiul de pelin vindecă rănile, îmbunătățește digestia și are efecte analgezice și laxative.
Șapte motive ca să mergi pe jos: iată beneficiile celebrilor 10.000 de pași, făcuți zilnic
Coada șoricelului. Decoctul din coada-șoarecelui este un bun ajutor pentru bolile cronice de stomac, vindecă rănile interne și sângerările. Planta are proprietăți astringente, antispastice și antibacteriene.
Ceaiul de coadă șoricelului conține uleiuri și ingrediente cu un efect antiinflamator. Ingredientele antiinflamatoare, precum alcamidele, transforma coada șoricelului într-o plantă cu numeroase avantaje. Din cauza gustului ușor amărui, ceaiul de coada șoricelului trebuie îndulcit cu miere.
Extractul din frunze de coada șoarecelui are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, care grăbesc vindecarea rănilor. Ceaiul de coada șoricelului poate fi consumat intern și extern, pentru băi și comprese.
Consumă, zilnic, câte o linguriță de miere: iată ce se va întâmpla cu organismul tău
Rădăcina de lemn dulce. Taninurile și acizii benefici din rădăcina de lemn dulce ameliorează inflamația mucoasei intestinale și vindecă ulcerele. Planta întărește pereții capilarelor din tractul digestiv și îmbunătățește metabolismul. Rădăcina de lemn dulce are proprietăți laxative, de aceea fii atent la cantitatea de ceai consumată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu