Nu mai uda orhideele cu apă: iată soluția pentru ca plantele să înflorească spectaculos

Nu mai uda orhideele cu apă, iată soluția pentru ca plantele să înflorească spectaculos. Sursa foto: freepik.com
Nu mai uda orhideele cu apă, iată soluția pentru ca plantele să înflorească spectaculos. Sursa foto: freepik.com

Orhideele sunt plante ușor de cultivat în interior. Există peste 25.000 de specii de orhidee, iar cea mai cunoscută varietate comercială este orhideea Phalaenopsis, numită și orhideea moliei.

Orhideele sunt plante perene cu frunziș veșnic verde. Aceste plante tropicale sunt rezistente și pot fi crescute în interior. Îți vor bucura mereu privirea dacă le vei îngriji corect.

Pentru ca această plantă exotică să înflorească este indicat să înlocuiești apa de irigare. Apa este un element esențial pentru plante. Pe lângă hidratarea plantelor, apa ajută la  transportul nutrienților din sol către celulele plantelor. Pe lângă aceasta, evaporarea apei ajută la reglarea temperaturii plantelor și la răcirea lor.

Prin urmare, apa este vitală pentru plante. Poți uda orhideele, în perioada lor de creștere, cu un îngrășământ lichid, care se va ocupa atât de hidratarea plantelor, cât și de hrănirea lor, pentru a  stimula creșterea și înflorirea.

Cu ce să uzi plantele ca să reziste iernii: un amestec esențial, dezvăluit de grădinari

Dacă vrei să te bucuri de o înflorire spectaculoasă a orhideelor, le poți uda cu ceai verde. Ceaiul verde este un îngrășământ foarte eficient pentru stimularea înfloririi orhideelor ​​și menținerea lor sănătoasă.

Ceaiul verde este bogat în elemente esențiale pentru creșterea plantelor, precum azotul, fosforul și potasiul. Pentru a folosi acest îngrășământ natural, pur și simplu infuzează câteva frunze de ceai verde în apă fierbinte. Udă orhideele cu această infuzie răcită. Acest îngrășământ lichid poate fi folosit o dată pe lună, primăvara și vara.  De asemenea, utilizează acest îngrășământ cu moderație, deoarece orice exces poate provoca căderea florilor și a frunzelor.  

Pe lângă udarea orhideelor ​​cu ceai verde, poți împrăștia conținutul unui plic de ceai verde la rădăcina plantei.

Trucul genial cu care plantele tale vor înflori foarte repede: ai de urmat câțiva pași

Pe lângă udarea orhideelor ​​cu o infuzie de ceai verde, poți folosi și alte îngrășăminte lichide  pentru a le spori înflorirea.

După ce ai fiert ouă, răcește apa și folosește-o pentru a uda orhideele. Coaja de ou conține calciu, magneziu, carbonat si fosfor. Aceste minerale ajung în apa în care ai fiet ouăle și vor fertiliza plantele.

Cojile de banană sunt bogate în potasiu și azot. Pentru ca orhideele să înflorească, amestecă cojile de banane organice cu apă.  Lasă-le 24 de ore, apoi folosește lichidul pentru a uda orhideele.

Nu puneți niciodată aceste plante pe pervaz: după câteva zile vor muri

Apa în care a fiert orezul este un bun îngrășământ pentru plante. Acest îngrășământ natural este bogat în amidon, azot, fosfor și potasiu. Pe lângă stimularea creșterii plantelor, apa de orez îmbunătățește procesul de fotosinteză și stimulează creșterea bacteriilor bune în sol.

Pentru a stimula înflorirea orhideelor, pur și simplu colectează această apă, lasă-o să se răcească și apoi folosește-o pentru a uda orhideele. Reține că și apa în care ai fiert cartofi sau paste este utilă pentru plantele tale. Aceste îngrășăminte naturale vor hidrata orhideele, care vor înflori spectaculos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel