Plăcintă cu mere fără coacere. O rețetă simplă care te salvează când nu ai cuptor

Plăcintă cu mere fără coacere. O rețetă simplă care te salvează când nu ai cuptor. Sursa foto: freepik.com
Plăcintă cu mere fără coacere. O rețetă simplă care te salvează când nu ai cuptor. Sursa foto: freepik.com

Plăcinta cu mere este unul dintre cele mai populare deserturi din țara noastră. Există zeci de rețete pentru prepararea acestui desert delicios.

În unele rețete vei folosi ouă, iar altele nu, însă ambele plăcinte vor fi delicioase.  Astăzi îți prezentăm rețeta unei plăcinte pentru care nu vei avea nevoie de cuptor. Mai exact este o variantă a  plăcintei tradiționale cu mere.  

Se crede că  Apple Charlotte a  fost dedicată  Reginei Charlotte, soția regelui George al III-lea al Marii Britanii și Irlandei la începutul anilor 1800. Desigur, așa cum se întâmplă adesea cu rețetele, există multe legende care apar în jurul lor.

Nu arunca piureul rămas în frigider: iată o rețetă delicioasă care te va cuceri

Astăzi, însă, vei descoperi o  anumită variantă a plăcintei cu mere, pentru care nu ai nevoie de un cuptor. În schimb, ai nevoie de o tigaie antiaderentă. Acesta este suficientă  pentru crea o plăcintă cu mere foarte dulce în mai puțin de o oră.

Un experiment care merită încercat. Este uimitor, dar poți face o plăcintă cu mere la tigaie fără a folosi cuptorul.

Ingredientele de care ai nevoie:

3 mere eventual Golden;

90 grame de făină;

50 grame de iaurt simplu;

2 ouă;

1 lingură de zahăr granulat;

1 praf de sare;

scorțișoară după gust;

o jumătate de linguriță de zahăr vanilat;

jumătate de plic de copt;

ulei de măsline.

 

Prepararea, pas cu pas

Pune ouăle într-un bol și bate-le bine cu o lingură de zahăr alb și cu jumătatea de linguriță de zahăr vanilat. Adaugă și un praf de sare și înlocuiește furculița cu un tel, pentru a obține un amestec gros si spumos.

În acel moment, adaugă iaurtul alb și cele 90 grame de  făină. La final, completează aluatul cu jumătate de plic de praf de copt.

Chiftele de pește din conservă: ce să adaugi în compoziție pentru un gust deosebit

Aluatul gata se lasă să se odihnească. Acum e momentul să te ocupi de mere. Fructele se curăță de coajă, se elimină cotorul și semințe. Merele se taie cubulețe și se se pun într-o tigaie antiaderentă unsă bine cu ulei și unt.

Aprinde aragazul, prepară peste mere scorțișoară din belșug și gătește-le, câteva minute, înainte de a  turna peste ele aluatul pregătit anterior.

Nu mai adăuga lapte în omletă. Iată rețeta pentru cea mai populară mâncare, servită la micul dejun

Apoi, acoperă tigaia cu un capac. Capacul trebuie să aibă un orificiu prin care aburul să poată ieși. Flacăra trebuie să fie medie, iar timpul de gătire a plăcintei este de circa 35 de minute. La sfârșit, întoarce plăcinta în tigaie și mai las-o la copt încă cinci minute. La final, oprește focul și așteaptă ca plăcinta să se răcească.

Plăcinta ta cu mere este gata. Ai folosit o  modalitate simplă și ieftină pentru a o pregăti și acum te poți bucura de una dintre numeroasele variante ale acestui  desert minunat. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel