Dacă ai o bagheta veche în cămară, poți prepara o mâncare originală și delicioasă. Pentru asta vei folosi aceleași ingrediente ca și pentru pastele carbonara, înlocuind pastele cu pâine.
Astăzi prezentăm o nouă variantă de paste carbonara. O idee genială și nebună, cu un rezultat perfect.
Procedura de preparare este foarte simplă și rapid de făcut. Pentru asta trebuie să pornești cuptorul. Dacă nu ai cuptor, poți pune bagheta cu carbonara în friteuza, iar rezultatul va fi surprinzător.
Ingredientele de care ai nevoie:
1 bacon,
3 ouă,
brânză pecorino rasă după gust,
1 cartof,
80 grame de bacon,
sare și ulei după gust,
o baghetă.
Cartoful se curăță, se spală și se taie cubulețe foarte mici. Prăjește apoi cubulețele de cartofi într-o tigaie cu un strop de ulei și un praf de sare.
Conopidă în sos dulce-acrișor, coaptă în cuptor: nu ai încercat niciodată o astfel de mâncare
În altă tigaie uscată, prăjește feliile de bacon, ca să devină crocante. Într-un castron se bat gălbenușurile cu un ou întreg. Apoi se adaugă brânza pecorino și cartofii prăjiți.
Bagheta se taie în două pe lungime. Îndepărtează toate firimiturile și pune baconul rumenit, compoziția de ouă cu cartofi, apoi iarăși câtva felii de bacon, iar la final brânză pecorino.
Cele două baghete umplute se dau în cuptor pentru 10 minute. Iată cum ai preparat o mâncare originală și delicioasă, folosind aceleași ingrediente ca și pentru pastele carbonara, dar înlocuind pastele cu pâine. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu