Focaccia este o alternativă foarte bună și super crocantă la pâine.
Ai gustat vreodată focaccia cu rozmarin? Este o alternativă foarte bună și super crocantă la pâine. Se face foarte ușor și rapid și are un parfum care te va cuceri. Vei dori să o guști imediat ce s-a copt.
Ingredientele de care ai nevoie:
200 grame de făină,
1 linguriță de praf de copt,
1 linguriță de sare,
350 ml apă,
2 linguri de rozmarin tocat mărunt,
3 linguri ulei de măsline extravirgin,
sare după gust.
Focaccia cu rozmarin poate fi savurată ca aperitiv sau gustare. Poate fi servită caldă sau la temperatura camerei. Focaccia poate fi preparată cu diverse ingrediente, însă în această rețetă va fi stropită cu rozmarin, care îi va conferi o aromă apetisantă.
Bucătarii din restaurante înmoaie carnea într-un ingredient secret: un super truc care te va încânta
Pune apa într-un bol, adaugă sare și ulei de măsline și amestecă. Integrează, treptat, făina și praful de copt, amestecând energic cu un tel. Trebuie să obții o compoziție fără cocoloașe.
Aluatul obținut se pune într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie pergament. Aluatul se întinde bine în tavă și se asezonează cu rozmarin mărunțit.
Nu arunca piureul rămas în frigider: iată o rețetă delicioasă care te va cuceri
Coace focaccia timp de 40 de minute la o temperatură de 180 de grade. Când este gata, o poți servi imediat la masa: va fi delicioasă și foarte crocantă. Poftă bună!
Focaccia cu ceapă se face simplu și foarte rapid. Făcută din puține ingrediente, ușor de găsit în orice bucătărie, focaccia va fi foarte crocantă și irezistibilă. Nu poate să nu mulțumească pe toată lumea.
Focaccia cu ceapă. Ingrediente:
550 de grame de ceapă,
sare și piper, după gust,
100 de grame de făină,
2 linguri de parmezan ras,
100 grame de mălai,
ulei de măsline extravirgin,
o jumătate de pahar cu apă
Ceapa se curăță, se taie felii subțiri, care se pun într-un castron mare cu apă și sare. Lăsă feliile de ceapa să se odihnească aproximativ 2 ore.
După ce timpul a expirat, scurge feliile de ceapă și transferă-le într-un bol curat. Adăugă un strop de ulei în bol, un praf de sare și puțin piper. În acest moment, amestecă bine și adăugă parmezanul ras.
Apoi adaugă, puțin câte puțin, cele două făini, continuând să amesteci bine. În timp ce frămânți, adaugă și puțină apă, până aluatul obține o consistență densă.
O tavă de copt se tapetează cu pergament. Unge hârtia cu ulei și întinde aluatul. Pentru ca focaccia să fie crocantă, unge aluatul cu ulei.
Ți-au rămas paste în frigider? Prepară o omletă crocantă și rafinată: 5 secrete ale bucătarilor
Rămâne doar să pui tava în cuptor și să gătești la 200 de grade timp de 10 - 15 minute. Savurează focaccia crocantă alături de toată familia. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu