Urmărește emisiunea live


Obiectul din baie care favorizează apariția mucegaiului. Nu te-ai gândit niciodată la asta

Obiectul din baie care favorizează apariția mucegaiului. Nu te-ai gândit niciodată la asta. Sursa foto: freepik.com
Obiectul din baie care favorizează apariția mucegaiului. Nu te-ai gândit niciodată la asta. Sursa foto: freepik.com

Mucegaiul este o adevărată ciumă în casă. Poate apărea în toate colțurile și, adesea, este nevoie de o curățare profundă a casei pentru a scăpa de el.

Există un obiect în baie care este un teren favorabil pentru aceste colonii de ciuperci microscopice. Și mucegaiul poate deveni rapid periculos pentru sănătate. Un lucru este sigur, vei fi cu adevărat surprins să-l înveți!

Periuța de dinți electrică, o sursă nebănuită de mucegai. Cum să previi apariția mucegaiului în periuța de dinți electrică?

Spălatul pe dinți dimineața, la prânz și seara este un ritual zilnic. Igiena orală este esențială pentru dinți sănătoși și un zâmbet frumos. Dar, ești obișnuit să-ți usuci corect periuța de dinți? De obicei, ai tendința să o folosești, apoi o pui imediat în pahar. Fiind încă umedă, periuța de dinți favorizează dezvoltarea mucegaiului. Problema este mai vizibilă la modelele electrice.

Adaugă turmeric în ghivece și vezi ce se întâmplă. Remediul preferat al grădinarilor cu experiență

Trebuie să știi că periuțele de dinți, fie ele manuale sau electrice, pot mucegai. Modelele electrice, care sunt echipate cu o bază reîncărcabilă, sunt ideale pentru apariția mucegaiului. Prin urmare, este mai bine să eviți să te speli pe dinți cu o periuță invadată de ciuperci dezgustătoare. 

Cu toate acestea, nimeni nu este imun la această problemă, mai ales dacă neglijezi întreținerea periuței de dinți. Pentru a evita asta, trebuie acorzi o atenție deosebită periuței electrice. Ca să nu mai vorbim că este ținută într-un colț al băii, una dintre cele mai umede camere din casă. Cu alte cuvinte, locul preferat de mucegai!

 

Cum să previi apariția mucegaiului pe periuța  de dinți?

Pentru a preveni apariția mucegaiului pe peria electrică, trebuie mai întâi să îndepărtezi  componentele de care au nevoie sporii pentru a trăi și a prolifera. Sporii sunt particule care se mișcă în aer și care promovează proliferarea mucegaiului. Aceștia sunt dăunători sănătății, provocând o serie de afecțiuni, cum ar fi alergiile. Prin urmare, este esențial să-i oprești, astfel încât mucegaiul să nu se reproducă excesiv.

Clătește bine periuța electrică după fiecare utilizare. Ai nevoie de un minut sau două pentru curățarea periuței de dinți, astfel încât să nu rămână nicio sursă de „hrană” care poate stimula creșterea mucegaiului. 

Agită peria după ce ai clătit-o bine. După o clătire bună, bate peria de mai multe ori pe marginea chiuvetei pentru a îndepărta cât mai multă apă. Apoi ia o cârpă și șterge-o bine.

Pernele și pilotele vor fi parfumate instantaneu: încearcă acest remediu simplu

Păstrează-o într-un loc potrivit. Periuța de dinți trebuie depozitată departe de vasul de toaletă, într-o zonă în care există o bună circulație a aerului.

Curăță bine periuța o dată pe săptămână. Ca orice obiect de uz casnic, periuța de dinți merită o îngrijire adecvată și o curățare profundă o dată pe săptămână. Pentru a curăța bine periuța, scoate capul și pune-l într-un vas cu apă clocotită timp de câteva minute. Adaugă și o lingură de oțet alb. Lasă periuța în acest amestec peste noapte. Dimineața, va fi curată și dezinfectată. Înainte de a o folosi, o poți clăti pur și simplu sub apă rece.

Trucuri utile pentru folosirea aței dentare în gospodărie. Iată cum o mai poți utiliza

Oțetul alb este un agent de detartrare perfect care ajută la extragerea tuturor particulelor atașate de suprafața periuței de dinți. Ca bonus, acest produs natural are și proprietăți antifungice și antibacteriene. Mai mult, pentru a ucide mai multe bacterii, poți înmuia periuța în apă de gură timp de 30 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel