Chiftele sunt pe placul tuturor, fiind adorate de copii și adulți.
Cu o aromă atrăgătoare și intensă, chiftelele se fac rapid și ușor. Astăzi vă propunem o rețetă pe bază de cartofi și carne, datorită căreia cartofii vor fi moi. Îți prezentăm o rețetă de chiftele moi, care a fost transmisă din generație în generație.
Ingredientele de care ai nevoie:
carne tocată - 600 grame,
ouă - 1 bucată,
făină - 4 linguri,
pesmet - 2 linguri,
cartof - 2 bucăți,
sare 1 linguriță,
ulei - 1 lingură.
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să fierbi cartofii. Între timp, amestecă carnea tocată și făina într-un bol. Când cartofii sunt suficient de fierți, curăță-i de coajă și zdrobește-i până capătă consistența unui piure.
Tartă dulce din resturi de pâine: se face în cinci minute și este foarte bună
Adaugă piureul de cartofi în bolul cu carne, un ou, sarea, piperul și amestecă bine. Compoziția trebuie să se odihnească aproximativ douăzeci de minute. După timpul necesar, formează chiftelele și rulează-le prin pesmet.
Încinge o tigaie antiaderentă, adaugă ulei. Așează chiftelele una lângă alta. Pune un capac pe tigaie și prăjește chiftelele.
Dacă se usucă, poți adăuga puțină apă fierbinte. Gătește chiftelele la foc mediu timp de un sfert de oră.
Cum se păstrează sucul de portocale: cu acest truc al bunicii va rezista câteva luni
Înainte de a opri focul, verifică chiftelele, tăind una în jumătate. Dacă este prea moale în centru, continuă să le gătești încă câteva minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News