Orezul trebuie spălat înainte de a fi gătit sau nu? Răspunsul te va surprinde

Orezul trebuie spălat înainte de a fi gătit sau nu. Răspunsul te va surprinde. Sursa foto: freepik.com
Orezul trebuie spălat înainte de a fi gătit sau nu. Răspunsul te va surprinde. Sursa foto: freepik.com

Înainte de a găti orezul, multe gospodine au obiceiul de a-l spăla. Această practică este corectă sau greșită? În acest articol, îți vom spune ce este mai bine de făcut.

Orezul  este  un  aliment foarte versatil. Există  multe soiuri de orez, din care se fac nenumărate preparate. În funcție de ingredientele adăugate, posibilitățile de a face diferite rețete din orez sunt nesfârșite. Acestea variază de la risotto galben cu șofran, la pilaf cu carne, sarmale sau la diverse preparate cu pește, carne și legume. 

Deseori, gospodinele se întreabă dacă orezul trebuie spălat înainte de a fi gătit. Spălarea orezului nefiert este necesară, deoarece îl face mai ușor de digerat. Cu toate acestea, se pierd unii nutrienți importanți, cum ar fi vitaminele B, fier, niacină și tiamină. Acestea fiind spuse, trebuie spus că spălarea orezului îndepărtează o mare parte a amidonului. În acest fel vei obține cereale mai moi și mai ușor de digerat.

Tartă dulce din resturi de pâine: se face în cinci minute și este foarte bună

Cei care suferă de reflux gastro-esofagian și gastrită ar trebui, așadar, să adopte această practică, mai ales dacă intenția este de a combina orezul cu carne. Amestecul de amidon și proteine ​​animale generează aciditate puternică în stomac, principala cauză a refluxului gastric.

Dacă dorești să pregătești un risotto cremos, atunci ar fi bine să eviți clătirea orezului înainte de gătire, deoarece  amidonul din orez îi oferă preparatului acea cremozitate tipică și delicioasă. De asemenea orezul nu trebuie clătit, dacă dorești să prepari o budincă de orez. 

Dimpotrivă, orezul trebuie spălat, dacă intenționezi să faci o salată de orez cu legume sau sushi. În ceea ce privește tipurile de orez, se recomandă spălarea orezului basmati, a orezului roșu, a orezului negru și a celui thailandez. 

 

Spălarea orezului are beneficii

 

Pe lângă toate cele de mai sus, este bine să-ți amintești că spălarea orezului, înainte de a-l găti, este utilă din motive de sănătate. De fapt, prin clătirea orezului sunt eliminate orice metale grele și substanțe contaminante, murdăria, resturile, insectele și substanțele chimice.

Cum se păstrează sucul de portocale: cu acest truc al bunicii va rezista câteva luni

Deci: trebuie spălat orezul înainte de a-l pune la fiert? Nu există un răspuns unic la această întrebare. După cum ai văzut, totul depinde de diverși factori. În orice caz, pentru a spăla orezul, doar toarnă-l într-un vas și acoperă-l complet cu apă rece. Spală cerealele cu mâinile, apoi pune orezul într-o strecurătoare cu plasă fină și ține-l sub un jet de apă rece. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel