Varza înăbușită este o mâncare foarte gustoasă și sățioasă, care poate fi completarea perfectă pentru orice garnitură.
Fiecare gospodină are rețeta ei, iar în fiecare bucătărie națională, varza este înăbușită diferit. De exemplu, varza înăbușită în stil turcesc este preparată cu carne tocată, ardei dulci și pastă de roșii. Acest fel de mâncare va fi picant și satisfăcător.
Ingredientele de care ai nevoie:
carne tocată - 500 grame,
varză - 1 bucată,
ceapă - 1 bucată,
ardei gras - 1 bucată,
pasta de tomate - 2 linguri,
ardei iute - optional,
sare, piper, condimente - după gust,
suc de lămâie - 1 lingură,
ulei vegetal - 1-2 linguri,
verdeață și iaurt grecesc - pentru servire.
Prăjește carnea tocată într-o tigaie. Adaugă ceapa tocată și ardeiul și gătește-le împreună timp de 5 minute.
Se toacă varza și se adaugă în carnea tocată. Amestecă bine și adaugă pasta de roșii. Gătește totul sub capac, până când varza este gata.
Pizza pe lipie, cea mai rapidă și delicioasă rețetă, gata în 10 minute
Adaugă condimentele și mai gătește varza încă 5 minute. La final, adaugă în varză zeamă de lămâie, deoarece acest ingredient va adăuga un gust deosebit preparatului. Servește varza pe masă, însoțită de un dressing din iaurt și verdeață. Poftă bună!
Salata de varză se prepară destul de simplu. Cu toate acestea, multe gospodine nu reușesc să facă un aperitiv la fel de reușit ca bucătari profesioniști. Există mai multe secrete în prepararea salatei de varză, datorită cărora vei reuși să pregătești o salată perfectă ca la restaurant.
Pentru a face salata de varză, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
600 grame de varză;
100 grame de morcovi;
1 lingură de zahăr,
jumătate de linguriță de sare,
1, 5 lingură de oțet de 9%,
3 linguri de ulei vegetal rafinat (de măsline sau de semințe de floarea soarelui).
Varza se dă prin răzătoare, apoi se sărează și se zdrobește puțin cu mâinile. Varza tânără nu trebuie zdrobă, deoarece va da prea prea multă zeamă. Lasă varza să se odihnească 15 minute.
Morcovul se dă prin răzătoare. Adaugă morcovul ras în varză, împreună cu zahărul și oțetul. Lasă salată, în frigider, pentru 10 minute. După cele 10 minute, se adaugă ulei, se amestecă și se dă la frigider pentru o jumătate de oră. Salata poate fi păstrată la frigider și câteva zile: gustul ei se va îmbunătăți.
Transformă smântâna în maioneză: ingredientele secrete ale unui sos simplu și foarte gustos
Dacă sari peste acești pași și doar vei amesteca toate ingredientele, salata nu va avea gustul pe care dorești să-l obții. Salata de varză este ușoară, suculentă și parfumată. Se potrivește bine cu preparatele din carne sau cartofi. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu