Usturoiul va crește de dimensiunea unui măr: secrete simple pentru o recoltă bogată

Usturoiul va crește de dimensiunea unui măr, secrete simple pentru o recoltă bogată. Sursa foto: freepik.com
Usturoiul va crește de dimensiunea unui măr, secrete simple pentru o recoltă bogată. Sursa foto: freepik.com

Pentru ca recolta de usturoi să fie întotdeauna impresionantă, trebuie să urmați câteva reguli simple.

Pentru mulți este încă un mister ce trebuie să facă pentru ca usturoiul să crească mare. Nu sunt atât de multe trucuri, pe care trebuie să le urmați astfel încât recolta de usturoi să vă mulțumească prin calitate și mărime. 

Prin urmare, vă împărtășim trucurile pe care trebuie să le știți pentru ca usturoiul să crească mare. Grădinarii cu experiență cunosc secretul unei recolte bogate de usturoi. Acesta este legat de frunzele lungi și tije, care trebuie îndepărtate.

Nutrienții usturoiului urcă până la frunze și tije și, din această cauză, căpățâna crește mai lent. Încercați să tăiați frunzele și tijele când încep să crească, iar, cu o săptămână înainte de recoltare, legați-le într-un nod. Un astfel de truc poate crește dimensiunea căpățânii de usturoi cu 30-40%.

Plantele care nu pot fi păstrate acasă: îți distrug viața personală și atrag energiile negative. Scapă acum de ele

Nu există atât de multe secrete generale ale cultivării usturoiului. Cu toate acestea, este important să pregătiți fiecare detaliu în timp util. 

Solul. Începeți prin a pregăti terenul. Asigurați-vă că solul este afânat. Faceți brazde puțin adânci, presărați nisip pe fund și plantați cățeii de usturoi.  Dacă plantați usturoiul toamna, acoperiți-l cu ramuri de molid sau folie de plastic. În acest fel, îl veți salva de îngheț. 

Afânarea și udarea. Există un truc despre cum să crești o recoltă bună mai repede decât de obicei. Merită să afânați periodic solul din momentul în care usturoiul a început să germineze. Nu uitați să-l udați în mod regulat.

O plantă tânără trebuie udată o dată pe săptămână. După ce apar primele frunze verzi, usturoiul poate fi udat o dată pe lună.

Îngrășăminte. Usturoiul, ca toate celelalte culturi, necesită îngrășământ. Primăvara, după ce apar primii lăstari, planta trebuie hrănită cu îngrășăminte cu azot. Apoi puteți adăuga periodic cenușă.

O plantă ține păianjenii departe de casă. Insectele vor fugi, iar toate încăperile vor mirosi frumos

Uneori, în ciuda tuturor încercărilor, usturoiul rămâne mic. Prin urmare, încercați să înlocuiți cățeii plantați cu alții mai mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel