Chiftele moi și ușoare ca o pană. Înlocuiește ouăle cu un ingredient din cămară

Chiftele moi și ușoare ca o pană. Înlocuiește ouăle cu un ingredient din cămară
Chiftele moi și ușoare ca o pană. Înlocuiește ouăle cu un ingredient din cămară

Există o modalitate de a pregăti chifteluțe fabuloase chiar și fără ouă. Pentru asta, vei folosi un ingredient simplu, care le poate înlocui perfect.

Printre mâncărurile din bucătărie cărora nu le poți rezista se numără și chiftelele. După cum bine știi, în preparat se folosesc întotdeauna ouă. Cu toate acestea, ouăle nu sunt un element indispensabil pentru succesul preparatului. Există mai multe metode de înlocuire a acestora, iar rezultatul final va fi la fel de apetisant și îmbietor.

Ouăle aduc beneficii concrete organismului. Sunt bogate în vitamine și minerale și oferă un aport consistent de proteine, utile pentru sănătatea musculară. Dar beneficiile nu se limitează doar la bunăstarea fizică.

Sucul natural de afine îmbunătățește sănătatea: cinci motive să-l consumi cât mai des

Suntem siguri că ai folosit ouă în zeci de rețete. Motivul pentru care sunt folosite atât de des este simplu: ouăle sunt un lipici natural care leagă compoziția pentru chiftele, împiedicând-o să se desfacă în timpul gătirii.

În ciuda acestui fapt, la avantaje se adaugă și contraindicații importante. Într-adevăr, ouăle sunt un aliment cu doze mari de colesterol. În plus, pot provoca alergii alimentare la mai multe persoane, în special la copii.

Trebuie să știi că există multe alternative la ouă pentru prepararea rețetelor sărate. Poți folosi cartofi, orez fiert sau leguminoase. Dar astăzi vei descoperi un alt ingredient de care nu ai știut până acum:  făina de năut. Această făină de năut este soluția perfectă pentru a face chiftele moi și ușoare ca o pană.

Transformă smântâna în maioneză: ingredientele secrete ale unui sos simplu și foarte gustos

Cum se folosește făina de năut în prepararea chiftelelor? 

Adaugă o lingură de făină de năut în compoziția pentru chiftele și adaugă câte două linguri de apă pentru fiecare ou pe care îl înlocuiești. Acțiunea de îngroșare a făinii de năut va îmbunătăți aspectul și textura preparatului final. Poți cumpăra făină de năut gata preparată sau o poți face acasă cu robotul de bucătărie.

Cu această marinadă, chiar și cea mai uscată carne va deveni suculentă: secretul bucătarilor chinezi

Odată ce ai făcut chiftelele, poți adăuga o garnitură delicioasă în farfurie. Poți pregăti un piure de cartofi. Acesta se prepară din cartofi, lapte, unt, sare și nucșoară și se servește fierbinte. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel