Desertul este simplu, dar senzațional de bun încât este perfect și pentru o masă festivă.
Îți prezentăm rețeta unui desert unic, cu o textură cremoasă și delicioasă. Este o prăjitură cu umplutură de ricotta și caise.
Ingredientele de care ai nevoie:
220 grame făină,
400 grame de ricotta,
210 grame zahăr,
180 grame gem de caise,
8 grame drojdie,
80 grame de unt,
6 caise uscate,
3 ouă întregi,
2 plicuri de zahăr vanilat.
Caisele se pun la înmuiat într-un amestec făcut dintr-un pahar de apă cu unul de rom. Fructele trebuie ținute în acest lichid aromat cel puțin o oră.
Într-un vas, pune făina, drojdia, 110 grame de zahar și unul topit. Mixează ingredientele până obții un amestec destul de nisipos. În acest moment, adaugă oul și un plic de zahar vanilat.
Mixează compoziția până când veți obține un aluat ferm. Învelește aluatul în folie alimentară și pune-l în frigider să se odihnească puțin. Cât timp aluatul stă la rece, poți pregăti crema.
Într-un bol se pune ricotta, 100 de grame de zahar, cele 2 ouă și un plic de zahar vanilat. Amestecă bine pentru a obține o cremă.
Tartă umplută cu ciocolată și mascarpone, un desert super delicios
Aluatul se scoate din frigider și se întinde pe suprafața de lucru, pe care ai presărat făină. Întinde o foaie de aluat și așează-o într-o tavă rotundă, cu un diametru de 22 cm. Foaia de aluat trebuie să acopere toată suprafața tăvii.
Foaia de aluat se unge cu dulceața de caise, apoi se pune crema pregătită. Peste cremă, așează caisele macerate, tăiate în bucăți mici.
Prăjitură de ciocolată, la tigaie: este fabulos de bună și poate înfrumuseța o masă festivă
Prăjitura se coace la o temperatură de 170°C, aproximativ 50 de minute. Odată coaptă, se lasă să se răcească bine, apoi se mută pe un vas de servire. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu