Pentru a savura o felie de tort cremos cu iaurt, fiecare moment al zilei este potrivit!
De fapt, desertul este atât de rafinat încât este excelent pentru a fi servit la micul dejun, ca și gustare sau la finalul unei cine. Cu siguranță, copiii îl vor aprecia foarte mult, nici adulții nu vor rămâne indiferenți.
De asemenea, acest tort nu conține prea multe calorii și se potrivește foarte bine cu dieta. Apoi, pregătirea nu este deloc dificilă și nici nu necesită prea mult timp, deoarece procedura este intuitivă și rapidă, așa că toată lumea o poate încerca.
Deserturi ușoare cu fructe. Iată la ce trebuie să fii atent
Timp de pregătire - 5 minute, timp de gătire - 30 de minute, timp total - 45 de minute, porții - 6, calorii - 80 per felie.
Ingredientele pentru blat
240 grame de iaurt alb cu conținut scăzut de grăsimi,
30 grame făină,
10 grame amidon de porumb,
3 gălbenușuri,
1 coaja rasă de lămâie,
1 praf de sare.
Prăjitură cu ricotta și caise uscate. Un desert fabulos, care va dispărea rapid de pe masă
Ingredientele pentru bezea:
25 grame de îndulcitor cu stevia (sau alternativ 50 grame de zahăr normal),
3 albușuri,
½ suc de lămâie,
zahăr pudră pentru decor.
Spargem ouăle și punem gălbenușurile într-un bol. Adăugăm iaurtul, coaja de lămâie și sarea, apoi amestecăm cu un tel. După ce am obținut un amestec cu o culoare deschisă și o consistență netedă, se adaugă făina și amidonul de porumb. Amestecăm bine, având grijă să nu se formeze cocoloașe.
Punem albușurile într-un bol, adăugăm sucul de lămâie și începem să le batem cu telul electric. Când amestecul are o consistență este spumoasă, adăugam îndulcitorul stevia (sau zaharul).
Când albușurile s-au întărit, le încorporăm, cu o spatulă, în amestecul de gălbenușuri.
După ce am făcut acest lucru, tapetăm o formă rotundă, de 18 cm, cu hârtie de copt și turnăm aluatul în ea.
Cum să gătești clătite perfecte și delicioase: top 5 secrete
Tava cu aluatul se pune într-o altă tavă mai mare, plină cu apă fierbinte. Coacem tortul în cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute, la o temperatură de 180°C.
Tortul se lasă în cuptorul oprit încă 10 minute, apoi se pune să se răcească în frigider. La final, se scoate din formă, se decorează cu zahăr pudră și se servește pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu