Ce se întâmplă când storci un pliculeț de ceai după înmuiere? Să nu faci asta niciodată

Ce se întâmplă când storci un pliculeț de ceai după înmuiere. Să nu faci asta niciodată. Sursa foto: freepik.com
Ce se întâmplă când storci un pliculeț de ceai după înmuiere. Să nu faci asta niciodată. Sursa foto: freepik.com

Unele persoane consumă în fiecare zi, ceai. Pliculețul de ceai se pune în apă clocotită, apoi, peste câteva minute, este stors în ceașcă. Dacă faci asta și tu, trebuie să te oprești și îți vom spune de ce.

Alegeri prezidentiale 2024

Conform statisticilor, ceaiul este o băutură de care se bucură majoritatea persoanelor. Aproximativ 60% din populația pământului îl consumă, în mod regulat, fie pentru micul dejun, pentru pauza de gustare sau pur și simplu pentru a se relaxa la sfârșitul zilei.

Ceea ce explică popularitatea tot mai mare a ceaiurilor din plante, din ultimii ani, este varietatea lor de arome și  beneficiile pentru sănătate. Totuși, știai că mulți nu știu să prepare corect un pliculeț  de ceai?

Chiftele moi și ușoare ca o pană. Înlocuiește ouăle cu un ingredient din cămară

Este oare bine să storci pliculețele de ceai înainte de a le bea? Dar, deși părerile diferă, majoritatea iubitorilor de ceai sunt de acord că pliculețele nu trebuie stoarse. Dar de ce? Vei găsi răspunsul la întrebare mai jos.

Frunzele de ceai conțin polifenoli și micronutrienți benefici sănătății. Dar știi că ceaiul este foarte bogat în acid tanic, care crește considerabil nivelul de polifenoli din băutură?

De fapt, strângerea plicului de ceai pare un act inofensiv, cu toate acestea, eliberezi mai mulți acizi tanici în băutură, făcând-o mai amară și mai acidă. La aceasta se adaugă și riscul ca pliculețul de ceai să se rupă. Frunzele se vor amesteca cu apa, modificând culoarea și claritatea ceaiului! Deci, trebuie să scoți plicul de ceai imediat după ce s-a înmuiat.

Prăjitura cu biscuiți și iaurt: cum sa faci un desert fără coacere în 15 minute

Dar timp trebuie să lași pliculețul de ceai în apa fierbinte ca să se infuzeze?

Pentru a savura un ceai de calitate este nevoie de meticulozitate.

Ceaiul verde se infuzează 3 minute, iar apa trebuie să aibă o temperatură de 70°C.

Ceaiul negru se infuzează 4 minute, iar apa trebuie să aibă o temperatură de  90-95°C.

Ceaiul alb se infuzează 7-20 de minute, iar apa trebuie să aibă o temperatură de 85°C.

Ceaiul roșu se infuzează 5 minute, iar apa trebuie să aibă o temperatură de 90-95°C.

Ceaiul oolong se infuzează 5-7 minute, iar apa trebuie să aibă o temperatură de 85°C.

Apă cu castraveți: 6 motive pentru a începe dimineața cu o băutură sănătoasă

Cu toate acestea, dacă dorești să obții un rezultat optim, consultă instrucțiunile de pe pachetul de ceai, unde vei găsi sfaturi specifice cu privire la temperatura ideală și timpul potrivit de perfuzie.

 

Ce să faci cu pliculețele de ceai? 3 sfaturi practice

 

Curăță oglinzile. Freacă ușor suprafața oglinzilor cu pliculețul de ceai, apoi șterge-le cu o cârpă din microfibră.

Fertilizează plantele. Stoarce plicul de ceai și îngropă-l pământul din ghivece. Vei vedea, că plantele vor fi stimulate și revigorate.

Beneficiile cafelei pot fi dublate prin adăugarea de lapte

Dezodorizează frigiderul. Pune plicul de ceai folosit într-un bol, care trebuie ținut în frigider. Mirosurilor neplăcute vor rămâne amintire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel