Ghimbirul tratează acneea, tonifică, întinerește și hrănește pielea. Află cum îl poți folosi

Ghimbirul tratează acneea, tonifică, întinerește și hrănește pielea. Află cum îl poți folosi. Sursa foto: freepik.com
Ghimbirul tratează acneea, tonifică, întinerește și hrănește pielea. Află cum îl poți folosi. Sursa foto: freepik.com

Acneea poate apărea la orice vârstă și în orice perioadă a anului. Indiferent care este cauza  erupțiilor de pe ten, vrei să scapi de ea cât mai curând posibil.

Inflamația și erupțiile pe față pot vorbi despre probleme interne. De exemplu, despre boli ale glandei tiroide, ale stomacului, ale ficatului, ale intestinelor. Cauza poate fi o alergie la alimente, medicamente sau la alți factori externi. Și insuficiența hormonală contribuie la apariția acneei.

Natura acneei pe față poate fi virală, pentru care vei avea nevoie de medicamente antivirale, precum și microbiană, pentru care vei avea nevoie de terapie antimicrobiană. În acest din urmă caz, nu numai tabletele și unguentele vor ajuta, ci și un remediu natural minunat - ghimbirul. Trebuie aplicat extern.

Băile cu lapte ale Cleopatrei, eficiente pentru menținerea frumuseții, sănătății și tinereții pielii

Proprietățile benefice ale acestei rădăcini sunt cunoscute de mult timp. Acest condiment îmbunătățește digestia, elimină greața, întărește sistemul imunitar. Poți folosi ghimbirul și pentru prepararea măștilor de fața.

Ghimbirul are următoarele beneficii:

• tonifică pielea;
• suprimă flora microbiană;
• are efect antiseptic;
• este un excelent antioxidant;
• întinerește pielea.

Masca de față cu ghimbir îndepărtează substanțele toxice de pe piele, îmbunătățește microcirculația, previne formarea ridurilor fine, tratează furunculele și rănile, ameliorează acneea.

Deoarece acest condiment suprimă germenii și acționează ca un antiseptic, este pur și simplu indispensabil pentru tratamentul acneei cu natură microbiană. 

Ghimbirul este potrivit atât pentru pielea uscată, cât și pentru cea grasă. Dacă pielea este grasă, ghimbirul ajută la reducerea producției de sebum, care înfundă porii.

Dacă pielea este uscată, masca de față cu ghimbir o protejează de condițiile meteorologice nefavorabile. În plus, rădăcina de ghimbir conține multe minerale și vitamine, aminoacizi și uleiuri esențiale, astfel încât tonifică, întinerește și hrănește perfect pielea.

Vrei să ai părul mai lung? Iată câteva remedii simple care grăbesc procesul de creștere a șuvițelor

Măștile pe bază de acest condiment pot fi făcute cu legume, fructe de pădure și fructe. De exemplu, mască de mere-ghimbir . Tot ce ai nevoie este un măr și niște rădăcină de ghimbir rasă. Dacă pielea este uscată, puteți adăuga câteva picături de ulei de măsline.

Ghimbirul poate fi combinat cu sucuri proaspăt stoarse, smântână, iaurt, lapte, miere, decoct de
ierburi medicinale, ulei de măsline sau ulei de cocos.

Combinat cu argilă, ghimbirul elimină toxinele. Combină în cantități egale argilă și ghimbir, ras pe răzătoare fină. Adaugă și un decoct de mușețel, pentru a amesteca cele două ingrediente.

Pentru probleme foarte mari, te ajută o mască de față din ghimbir și ceai verde. Ai nevoie de doar două ingrediente: 10 ml de frunze de ceai și 5 ml de ghimbir.

Pentru acnee, coșuri și furunculele de pe față, folosește turmeric și ghimbir în cantități egale, care trebuie diluate cu apă până obții o pastă.

Secretul pielii frumoase, dezvăluit de chinezoaice

Pe lângă măști, este indicat să bei ceai cu acest condiment. Ceaiul, de asemenea, ajută la curățarea pielii. Ghimbirul curăță sângele și elimină toxinele.

Sau poți doar să pui o bucată de rădăcină pe acnee pentru 10 minute. A doua zi durerea și roșeața vor dispărea.

Deoarece ghimbirul poate provoca arsuri, trebuie să fii foarte atent când îl folosești. Dacă masca provoacă o senzație de arsură, trebuie să o speli imediat.

Nu poți face astfel de proceduri pentru zona din jurul ochilor. În general, măștile trebuie ținute pe față  aproximativ 15 minute și apoi spălate. Mai mult, este mai bine să te speli nu cu apă plată, ci cu decocturi din diferite ierburi, precum mușețel, salvie sau gălbenele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel