Chiar dacă suntem în postul Paștelui poți pregăti niște clătite pentru tine sau pentru cei dragi.
Clătitele sunt preferate de multe persoane, de la mic la mare. Cum să le faci în postul Paștelui fără ouă și lapte? De fapt, există multe rețete pentru astfel de clătite fără ouă.
Vei avea nevoie:
1/2 cană de lapte vegetal (de soia, de cocos, de migdale);
2/3 cană de apă;
4 linguri de ulei,
1 linguriță esență de vanilie,
1 cană de făină,
1 lingură de zahăr,
praf de sare.
Adaugă toate ingredientele lichide într-un blender. Într-un bol se amestecă ingredientele uscate. Acum adaugă, încet, amestecul de ingredientele uscate în blenderul care funcționează la viteză medie.
Aluatul este gata și se lasă să se odihnească circa 20 de minute. Încălzește bine o tigaie antiaderentă. Toarnă câte un polonic din amestec și gătește până când aluatul se rumenește.
Marginile clătitei se desprind ușor și, cu o spatulă de cauciuc, poți întoarce ușor clătita pentru a o găti și pe cealaltă parte. Clătitele gata se așează pe o farfurie și se adaugă umplutura: dulceață sau magiun.
Rulează clătitele și așează-le frumos pe un platou. Clătitele fără ouă sunt gata de servire. După cum vezi, această rețetă este rapidă și ușoară, iar diferența față de rețetă tradițională de clătite este minimă.
Dacă aluatul nu se întinde suficient de bine pe fundul tigăii, adaugă mai mult lapte. Fă clătite dulci cu zahăr pudră, sirop, gem sau alte umpluturi dulci și delicioase. Poftă bună!
Desertul de cafea se prepară ușor, pe bază de apă cu gheață și cafea.
Ingrediente:
cafea instant - 20 grame;
apă cu gheață - 200 ml;
zahăr - 100 grame;
zahăr vanilat - 10 grame.
Toarnă 200 ml de apă cu gheață într-un vas adânc. Adaugă 20 de grame de cafea instant. Completează cu zahăr și zahăr vanilat. Bate totul cu un mixer la viteză medie.
Spuma va începe, imediat, să se formeze. Trebuie să mixezi până când spuma este fermă, aproximativ 4 minute. Crema gata preparată poate fi păstrată în frigider.
Broccoli pane, super crocanți: se fac la cuptor și nu ai nevoie de ulei
Crema poate fi servită nu doar ca desert independent, ci și folosită pentru a face prăjituri și produse de patiserie mai complexe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News