Amidonul de orez, un produs excelent pentru piele și păr. Află cum îl poți folosi, combinat cu alte ingrediente

Amidonul de orez, un produs excelent pentru piele și păr. Află cum îl poți folosi, combinat cu alte ingrediente. Sursa foto: freepik.com
Amidonul de orez, un produs excelent pentru piele și păr. Află cum îl poți folosi, combinat cu alte ingrediente. Sursa foto: freepik.com

Amidonul de orez este un ingredient util în bucătărie pentru îngroșarea cremelor, a sosurilor și supelor, fiind un substitut perfect pentru făină sau amidon. 

Datorită proprietăților sale, amidonul de orez poate fi folosit și în tratamentele de înfrumusețare. Există multe ingrediente în bucătărie care pot fi utile dintr-o varietate de motive. Spre exemplu, oțetul sau  bicarbonatul, elemente versatile, pe care le poți exploata pentru curățarea pardoselilor și a suprafețelor din casă.

Pe lângă faptul că sunt folosite pentru treburile casnice, unii le folosesc pentru a crea măști de frumusețe pentru piele și păr. Acordând atenție dozei și modului de utilizare, poți crea măști care ar putea fi folosite pentru a avea un păr strălucitor și pentru a contracara ridurile și petele.

Combate căderea părului: Înlocuirea șamponului cu detergentul intim

Dar nu sunt singurele articole din cămară pe care le poți folosi pentru cosmeticele naturale.  Ingredientul natural care nu poate lipsi din bucătărie este amidonul de orez, un agent de îngroșare care se obține prin tratarea cerealelor, în diverse moduri. Rezultatul este o pulbere fină și foarte limpede, fără gust și miros, care este folosită în bucătărie pentru prepararea mâncărurilor dulci și sărate.

Utilizarea amidonului de orez în produsele cosmetice este extraordinară. Acest tip de amidon este perfect pentru îngroșarea cremelor și a supelor, pentru cremă de risotto în loc de unt și, de asemenea, pentru înlocuirea făinii în aluat. De fapt, îl poți folosi în diverse moduri, pentru a îngriji pielea și pentru a trata părul murdar și gras.

Fiind un ingredient delicat, îl poți transforma într-un demachiant și tonic pentru față. Într-un castron, amestecă 2 linguri de amidon și 2 de lapte de orez și aplică amestecul pe piele cu un burete sau bumbac.

Ghimbirul tratează acneea, tonifică, întinerește și hrănește pielea. Află cum îl poți folosi

Dacă ai pielea deosebit de grasă, lasă masca să acționeze 5 minute, apoi clătește. Masca va absorbi tot excesul de sebum.

Același amestec este folosit pentru a calma roșeața post-depilare sau pentru a  face pielea picioarelor mai moale. Masca de față făcută cu amidon de orez, iaurt sau un piure de morcov, este și mai hrănitoare.  

Utilizările amidonului de orez se referă și la păr. De fapt, poți face o  mască hidratantă și un șampon delicat. În primul caz, amestecă câte 2 linguri de amidon și lapte de cocos cu o linguriță de miere. Distribuie masca pe părul umed și lasă-o să acționeze 30 de minute. La final, clătește.

Băile cu lapte ale Cleopatrei, eficiente pentru menținerea frumuseții, sănătății și tinereții pielii

Pentru a avea  șuvițe mai strălucitoare, poți adăuga o cantitate mică de amidon direct în șampon sau îl poți folosi uscat cu ajutorul unei perii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel