Dietele nu sunt întotdeauna eficiente? Urmează șase reguli, dacă vrei slăbești fără să dăunezi sănătății

Dietele nu sunt întotdeauna eficiente. Urmează șase reguli, dacă vrei slăbești fără să dăunezi sănătății. Sursa foto: freepik.com
Dietele nu sunt întotdeauna eficiente. Urmează șase reguli, dacă vrei slăbești fără să dăunezi sănătății. Sursa foto: freepik.com

Puține persoane se pot lăuda cu rezultate excelente atunci când țin o dietă. Acest proces nu este ușor, ci destul de obositor.

De ce, în ciuda tuturor eforturilor depuse, kilogramele în plus nu vor să dispară? Cele mai multe persoane luptă cu excesul de greutate, urmând diferite sisteme de nutriție, uneori cu restricții destul de severe.

Trebuie să știi că poți slăbi chiar și fără multe restricții. Îți spunem de ce unele dietele nu aduc efectul dorit și cum poți scăpa de kilogramele în plus fără a dăuna sănătății.

Procesul de pierdere în greutate este însoțit de surmenaj și oboseală. Una dintre cele mai mari probleme ale dietelor este că acestea sunt doar o soluție temporară. Într-adevăr dietele pot funcționa și vei slăbi,ar, în majoritatea cazurilor, după o lună, kilogramele în plus vor reveni.

Vrei să-ți ajuți metabolismul și să nu te îngrași? Nu ai nevoie de dieta, aceste 5 trucuri sunt suficiente

Aproape 60% dintre persoanele care au ținut o dietă au recuperat repede kilogramele pierdute.

Dietele fac creierul să perceapă unele alimente ca fiind incredibil de atractive. Pentru a trăi, trebuie să mănânci. Caloriile pe care o persoană le consumă sunt convertite în energia necesară tuturor proceselor fiziologice din organism.

Când limitezi cantitatea de alimente pe care o consumi, se activează producția hormonului foamei - grelină, care crește pofta de mâncare și stimulează consumul de alimente în cantități mai mari. În plus, grelina face mâncarea mai atractivă și este greu să o refuzi.

Dietele stimulează organismul să facă „rezerve”. Atunci când organismul observă că aportul alimentar este limitat, începe să acumuleze „rezerve” sub formă de țesut adipos. În plus, când începi să te ții o dietă, încerci în mod constant să-ți suprimi pofta de mâncare, așa că după un timp, pur și simplu, nu vei mai putea înțelege dacă îți este cu adevărat foame sau doar mănânci de plictiseală.

Proprietățile și contraindicațiile frunzei de dafin. Acest condiment aromat este interzis unor persoane

Metabolismul încetinește în timpul dietei. Pentru ca greutatea să scadă constant, corpul uman trebuie să aibă un deficit caloric. Dar un consum mai mic de calorii nu face decât să provoace probleme și să încetinească metabolismul. Aceasta înseamnă că, chiar și cu o restricție semnificativă în dietă, procesul de ardere a caloriilor va încetini și nu vei obține rezultatul dorit.

Toate dietele rigide și restricțiile alimentare severe duc la tulburări de alimentație. Acestea se pot  manifesta în moduri diferite și variază de la persoană la persoană. Unii se gândesc constant la mâncare, alții încep să ascundă mâncarea și să mănânce pe ascuns.

Sucul de kiwi încetinește îmbătrânirea. O porție pe zi este suficientă

Risc crescut de supraalimentare. Oricine a ținut o dietă va spune că a fost o perioadă extrem de neplăcută în viață, deoarece a limitat numărul de calorii și a renunțat la alimentele preferate. Toate acestea provoacă stres, care, la rândul său, duce la supraalimentare.

Dietele limitează aportul de nutrienți. Dietele stricte limitează nu doar aportul de calorii, ci și nutrienții vitali. 

Cum să slăbești fără dietă?

Controlează compoziția preparatelor. Îți va fi mult mai ușor să controlezi compoziția preparatelor, dacă le gătești singur. În acest fel, poți abandona treptat grăsimile nesănătoase și excesul de zahăr. 

Crește aportul de proteine. Proteinele reduc apetitul, stimulează arderea caloriilor și ajută la dezvoltarea mușchilor. Pe lângă carne, poți consuma și proteine vegetale, care se regăsesc în linte, quinoa, mazăre și fasole.

Amidonul de orez, un produs excelent pentru piele și păr. Află cum îl poți folosi, combinat cu alte ingrediente

Nu sări peste mese.  Dacă mănânci de cel puțin cinci ori pe zi, șansa de a mânca în exces este redusă. Astfel, te poți răsfăța, în siguranță, cu gustări sănătoase între mesele principale.

Nu mai mânca calorii „lichide”. Prea des, uiți de caloriile din băuturi. Dacă nu vei mai consuma sucuri, alcool și alte băuturi îndulcite, cu siguranță, vei slăbi.

Folosește farfurii mai mici. Acest truc vizual te va ajuta să consumi mai puține alimente fără probleme.  

Fii răbdător. Pierderea în greutate nu se va întâmpla peste noapte. Va dura ceva timp pentru a vedea chiar și cele mai mici rezultate. Dacă scopul tău este pierderea durabilă în greutate, cel mai important lucru este să fii bun cu tine și cu corpul tău. Urmează regulile de alimentație sănătoasă, fă  exerciții fizice și ai răbdare.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel