Sarea Epsom, numită și sulfat de magneziu sau sare amară, este un produs natural sub formă de pulbere albă, compusă din cristale albe.
Pe lângă aceste proprietăți, sarea Epsom este benefică și pentru grădină. Descoperă beneficiile sării Epsom pentru plantele din grădină.
Datorită conținutului său ridicat de magneziu, sarea Epsom este benefică și pentru plante. Folosită în grădină, sarea Epsom va păstra plantele sănătoase.
Sulfatul de magneziu îmbunătățește capacitatea celulelor de a absorbi minerale din sol care sunt benefice pentru creșterea lor corectă, adică azotul, sulful și fosforul. Acest nutrient natural ajută plantele să absoarbă mai bine clorofila, un pigment vegetal al plantelor, care le permite să capteze mai bine lumina.
Cinci plante de apartament te ajută să te calmezi și să scapi de stres
Și asta nu este tot. Sarea Epsom întărește rădăcinile plantelor și accelerează regenerarea lor. Plantele devin mai puternice și mai viguroase.
De asemenea, poți folosi sarea Epsom ca îngrășământ natural, mai ales în solurile sărace în sulf și magneziu. Pentru aceasta, este suficient să distribui câte o cană de sare pe câte o parcelă de 10 mp. Întoarce bine solul înainte de a planta sau a semăna plantele. La contactul cu apa, sarea Epsom eliberează sulfat și magneziu, care vor fi absorbite de plante.
Sarea Epsom este o alternativă naturală în lupta cu dăunătorii care atacă plantele, fără a utiliza pesticide chimice. Pentru a respinge melcii, pune puțină sare Epsom în jurul tulpinilor plantelor.
Cristalele de sulfat de magneziu din sarea Epsom irită corpurile melcilor care atacă plantele. Pentru a elimina insectele dăunătoare, poți dilua sarea Epsom în apă și pulverizează soluția pe frunzele plantelor infestate.
Sare Epsom grăbește germinarea semințelor. Sarea Epsom este cunoscută pentru promovarea germinării semințelor. Acest produs natural întărește pereții celulari și le oferă suficientă energie pentru creștere. Plantele tinere devin mai rezistente.
În plus, în timpul procesului de germinare, semințele pierd sulf. Utilizarea sării Epsom va compensa pierderile. Pentru aceasta, diluează o lingură de sare Epsom în 4 litri de apă și folosește soluția pentru a-ți uda răsadurile. De asemenea, poți adăuga o lingură de sare Epsom în fiecare brazda, atunci când semeni. Acest truc poate fi folosit o dată pe lună pe răsaduri, în perioada de creștere.
Plantele care te ajută să-ți găsești fericirea: cultivă-le și îți vei găsi sufletul pereche
Sarea Epsom face fructele mai dulci prin creșterea nivelului de clorofilă, prezent în celulele pomilor fructiferi. Pentru aceasta, se diluează o lingură de sare în 4 litri de apă și soluția se aplică pe rădăcinile pomilor fructiferi, dar și a viței de vie, în fiecare lună, în perioada de creștere vegetativă.
Când vine vorba de legume, sarea Epsom este deosebit de benefică pentru roșii și ardei. Deoarece roșiile suferă adesea de deficit de magneziu și calciu, se recomandă să le hrănești cu sare Epsom mai mult decât pe alte plante.
Pentru a face acest lucru, pur și simplu udă-le cu o soluție de apă și sare Epsom la fiecare două săptămâni. Roșiile vor fi mai gustoase. Același lucru este valabil și pentru ardeii care trebuie hrăniți cu sare Epsom, la fiecare două săptămâni, pentru o recoltă mai mare.
Acestea fiind spuse, sarea Epsom este un aliat pentru grădină. Pe lângă faptul ca le hrănește și îmbogățește solul cu magneziu și sulfat, sarea Epsom elimină insectele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News