Nouă motive ca să mănânci vinete: au un gust unic și aduc zeci de beneficii

Nouă motive ca să mănânci vinete, au un gust unic și aduc zeci de beneficii. Sursa foto: freepik.com
Nouă motive ca să mănânci vinete, au un gust unic și aduc zeci de beneficii. Sursa foto: freepik.com

Dintre varietatea de legume, vinetele merită evidențiate în mod special. Vinetele pot furniza organismului o mulțime de nutrienți: vitamine, minerale, fenoli și antioxidanți.

Aceste legume au o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru întărirea oaselor, pentru pierderea în greutate, pentru persoanele cu diabet. În plus, vinetele îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară și digestivă.

Vinetele previn dezvoltarea anemiei. Deficitul de fier reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătatea umană în general, deoarece este cauza anemiei. Semnele acestei boli sunt: dureri de cap, oboseală severă, slăbiciune, depresie și chiar tulburări cognitive.

Prin urmare, consumul de alimente bogate în fier poate combate anemia, iar vinetele pot fi plasate pe bună dreptate în acest grup. Leguma este, de asemenea, foarte bogată în cupru, o altă componentă importantă a globulelor roșii. Fără aceste două minerale, globulele roșii nu funcționează corect.

Adaugă mărar în dietă și îți vei îmbunătăți sănătatea

Vinetele îmbunătățesc funcția creierului. Vinetele sunt o sursă excelentă de fitonutrienți despre care se crede că stimulează performanța cognitivă și îmbunătățesc sănătatea mintală. Vinetele neutralizează acțiunea radicalilor liberi și cresc fluxul de sânge către creier.

Fitonutrienții și potasiul, care acționează ca un agent vasodilatator, ajută la deschiderea vaselor de sânge. Acest lucru crește fluxul sanguin împreună cu oxigenul și substanțele nutritive către creier.

Vinetele sunt utile pentru diabetul de tip II. Datorită conținutului ridicat de fibre și carbohidrați solubili scăzut, vinetele sunt ideale pentru pacienții cu diabet zaharat de tip II. Leguma are capacitatea de a regla activitatea glucozei și a insulinei în organism.

Atunci când nivelurile de insulină sunt stabile și organismul nu se confruntă cu creșteri și scăderi ale nivelului de zahăr din sânge, efectele secundare potențial periculoase ale acestei boli cronice sunt evitate.

Ai mâinile reci, părul uscat și pielea palidă? Verifică, imediat, dacă ai deficit de fier

Vinetele promovează sănătatea cardiovasculară. Conținutul ridicat de fibre oferă vinetelor capacitatea de a promova sănătatea inimii. Consumul regulat al legumelor ajută la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL) din organism și stimulează absorbția colesterolului bun (HDL).

Echilibrul colesterolului din organism fluctuează constant în funcție de dietă. Cu cât nivelul HDL este mai mare, cu atât este mai bine. Reducerea nivelului de LDL poate preveni dezvoltarea atacului de cord, a accidentului vascular cerebral și a aterosclerozei.

În plus, bioflavonoidele din vinete normalizează tensiunea arterială, lucru care reduce sarcina asupra sistemului cardiovascular, îmbunătățind sănătatea miocardică.

Dietele nu sunt întotdeauna eficiente? Urmează șase reguli, dacă vrei slăbești fără să dăunezi sănătății

Vinetele normalizează digestia. Vinetele sunt o sursă bogată de fibre alimentare, un element esențial al oricărei diete echilibrate. Fibrele sunt esențiale pentru sănătatea tractului gastrointestinal și, în special, pentru mișcările intestinale regulate și prevenirea constipației. 

De asemenea, fibrele vegetale stimulează peristaltismul. Fibrele activează secreția de suc gastric, care favorizează absorbția nutrienților și digestia alimentelor consumate.

Vinetele îmbunătățesc sănătatea oaselor. Vinetele sunt benefice pentru persoanele cu densitatea osoasă scăzută și celor care au osteoporoză. Și totul se datorează compușilor fenolici, care conferă acestei legume culoarea lor unică.

Vinetele conțin și cantități semnificative de fier și calciu, care joacă un rol important în sănătatea oaselor.

Proprietățile și contraindicațiile frunzei de dafin. Acest condiment aromat este interzis unor persoane

Vinetele te ajută să slăbești. Deoarece sunt bogate în apă și fibre, vinetele au un conținut scăzut de grăsimi și colesterol, fiind recomandate persoanelor care încearcă să slăbească sau care luptă cu obezitatea. 

De asemenea, fibrele favorizează sațietatea, ceea ce înseamnă că suprimă eliberarea de grelină,  hormonul foamei. Saturând organismul, vinetele ajută la reducerea poftei de mâncare. În final, acest lucru previne supraalimentarea.

Vinetele au proprietăți anticancerigene. Unii compuși, găsiți în coaja de vinete, s-au dovedit a fi benefici ca tratament pentru cancerul de piele.

Sucul de kiwi încetinește îmbătrânirea. O porție pe zi este suficientă

Vinetele sunt utile pentru femeile însărcinate. Vinetele este o sursă bogată de acid folic, fiind recomandate femeilor însărcinate. O cantitate suficientă din această substanță protejează direct fătul de diferite anomalii.

Articolul are un scop informativ. Pentru toate întrebările referitoare la consumul de vinete ca produs de vindecare, consultă medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel