Secretul unei omlete pufoase și aerisite, dezvăluit de gospodinele cu experiență

Secretul unei omlete pufoase și aerisite, dezvăluit de gospodinele cu experiență. Sursa foto: freepik.com
Secretul unei omlete pufoase și aerisite, dezvăluit de gospodinele cu experiență. Sursa foto: freepik.com

Multe persoane obișnuiesc să consume omletă la micul dejun, deoarece acest fel de mâncare este sățios și delicios.

Nu este complicat să prepari repede o omletă pentru micul dejun. Cu toate acestea, multe gospodine sunt supărate când omleta nu este luxuriantă și aerisită, ca în imaginile prezentate în cărțile de bucate.

Pentru a remedia acest lucru, experții culinari recomandă utilizarea unui ingredient secret. Așadar, pentru a pregăti omleta perfectă, gospodinele cu experiență folosesc bicarbonat de sodiu. Este suficient să adaugi bicarbonat de sodiu în amestecul de ouă și lapte și să le bați bine.

Sarea iodată poate transforma pastele în otravă. Cum să eviți această greșeală?

Poți pregăti micul dejun în mod obișnuit, dar pentru a obține rezultatul dorit, prăjește omleta la foc moderat și într-o tigaie preîncălzită. Ca rezultat, structura omletei se va dovedi a fi poroasă și luxuriantă.

 

Omleta cu maioneză este delicioasă

 

De asemenea, poți pregăti o omletă cremoasă, moale și delicioasă, dacă vei adăuga în compoziție un alt ingredient care poate face toată diferența.

Pentru a da mai multă aromă omletei, ouăle trebuie bătute bine și amestecate cu o lingură de maioneză. Acest ingredient va da omletei un gust  deosebit. Integrând maioneza în omletă, vei fi surprins de rezultat.

Iată ingredientele de care vei avea nevoie:

4 ouă,

1 lingura de apă,

1 linguriță unt,

1 lingură de maioneză,

sare și piper după gust.

 

Prepararea, pas cu pas

 

Bate ouăle cu maioneza și apa într-un castron. Se condimentează cu sare și piper. Topește untul într-o tigaie și adaugă amestecul pregătit. Gătește omleta la foc mic, amestecând până când ouăle se înmoaie și sunt ușor umede.

O lingură de maioneză conține 100 de calorii, deci trebuie consumată cu moderație. În schimb, poți folosi o maioneză, făcută în casă.

Cel mai bun desert de post pentru micul dejun: ai nevoie de fulgi de ovăz, banane și cacao

Pregătirea omletei necesită o gătire lentă. În loc să gătești ouăle pe o tigaie preîncălzită, alege bain-marie. Pune apă într-o cratiță pe care o vei încălzi câteva minute. Așează, apoi, bolul cu ouă pe oala cu apă și redu focul. Această tehnică de preparare a omletei poate dura aproximativ 10 minute. Cu toate acestea, omleta va avea o textură excelentă.

Lasagna cu legume, fără carne și fără sos bechamel, perfectă pentru postul Paștelui. O porție are doar 280 de calorii

Pentru a te bucura de o omletă apetisantă, poți adăuga brânză, arpagic sau legume de sezon. După cum ai văzut, un singur ingredient este suficient pentru a obține o omletă delicioasă. Nu ezita să testezi aceste sfaturi pentru a reuși, de fiecare fată, să prepari o omletă gustoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel