Pune cuișoare la intrarea în casă, în luna martie. De ce este esențial să faci asta?

Pune cuișoare la intrarea în casă, în luna martie. Este esențial să faci asta. Sursa foto: freepik.com
Pune cuișoare la intrarea în casă, în luna martie. Este esențial să faci asta. Sursa foto: freepik.com

Te-ai săturat să ai în casă țânțari, muște și alte insecte dăunătoare?

Indiferent de anotimp, unii oaspeți nedoriți, cum ar fi insectele, adoră să intre în casă. Dar există modalități simple și sigure de a le elimina repede din casă.

Nu ești pasionat de insecticidele poluante și agresive? Nicio problemă! Există mai multe produse naturale și sănătoase, cum ar fi cuișoarele, pentru a ține insectele departe de casă.

O plantă ține păianjenii departe de casă. Insectele vor fugi, iar toate încăperile vor mirosi frumos

Insectele zburătoare sunt foarte deranjante. În fruntea listei, sunt țânțarii, care fac un zgomot asurzitor noaptea, împiedicându-te să dormi liniștit. Prin urmare, este întotdeauna util să cunoști câteva sfaturi pentru  a ține departe de casă aceste insecte. Desigur nu trebuie să recurgi sistematic la insecticide chimice. Unele substanțe naturale garantează rezultate similare fără a polua mediul. 

 

Cum să ții insectele departe cu cuișoare?

Cuișoarele au o aromă deosebită și dau gust multor rețete culinare. Dar unele persoane le  folosesc și în alte moduri, adică au găsit o modalitate eficientă de a respinge, cu ajutorul cuișoarelor, toate insectele care încearcă să intre în casă.

Cultivă levănțică pe pervaz sau balcon. Trucurile grădinarilor pentru ca planta să crească sănătoasă și luxuriantă

Așadar, dacă amesteci puțină sare cu ulei esențial de cuișoare, vei obține soluția perfectă pentru a le respinge fără a folosi chimicale și fără a le ucide. Tot ce trebuie să faci este să pui acest amestec pe preșul ușii din fața casei, dar și pe pervazul ferestrelor.

Sarea ajută la respingerea gândacilor și a furnicilor. La rândul său, cuișoarele te vor scăpa de țânțari, muște și alte insecte zburătoare. Și dacă reapar vreodată, trebuie doar să repeți procesul.

Respinge țânțarii cu lămâie. Un alt repelent natural foarte popular, lămâia este chiar unul dintre ingredientele cheie în insecticidele comerciale, în special împotriva țânțarilor. Secretul său constă în molecula sa mirositoare care distruge sistemul nervos al țânțarilor.

În special, te sfătuim să folosești ulei esențial de lămâie pentru a-l pulveriza în încăperile în care sunt țânțari. În plus, dacă îl diluezi în ulei vegetal, îl poți aplica chiar și pe piele pentru a ameliora înțepăturile țânțarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel