Când nu prea ai chef să gătești ceva complicat, spaghetele îți vin rapid în ajutor.
Spaghetele cu usturoi, ulei de măsline și ardei iute nu te mai mulțumesc ca înainte? Nu te îngrijora, deoarece există o variantă mai delicioasă a rețetei. Tot ce ai nevoie este un ingredient secret care le va da o aromă în plus.
Ingredientul despre care vorbim se potrivește perfect cu acest preparat tradițional. Este vorba despre hamsii. Bogate în proteine și acizi grași omega-3, hamsiile vor completa mâncarea, făcându-o și mai hrănitoare.
Ingredientele pentru 4 persoane:
400 de grame de spaghete,
4 căței de usturoi,
4 ardei iute roșii proaspeți,
o conservă de hamsii în ulei,
sare și ulei de măsline.
Mai întâi, încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie. Curăță și toacă usturoiul și apoi pune-l în tigaie. Ardeiul iute proaspăt se toacă în rondele și se adaugă în tigaie. Dacă îți place gustul picant, poți adăuga un praf de pudra de chili. Apoi adaugă și hamsiile în tigaie, dar doar după ce le-ai scurs bine de ulei.
Ingredientul original care transformă varza înăbușită într-o capodoperă culinară. Rețeta zilei
Gătește sosul la foc mic, amestecând des. Între timp, pune o oală cu apă și sare la fiert. Când apa începe să fiarbă, adaugă spaghetele. La final, scurgeți spaghetele de apă și adaugă-le în sos, amestecând cu grijă. Se ornează totul cu puțin pătrunjel tocat.
Spaghetele cu usturoi, ulei și chilli sunt gata. La final, poți adăuga și o stropire generoasă de parmezan, care va oferi felului de mâncare o notă în plus. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News