De obicei, nucile se adaugă în produsele de panificație, deserturi sau ca adaos la brânzeturi.
Cu toate acestea, merită să încalci regulile și să prepari această supă originală cu nuci! Supa de nuci, cu o notă caldă de ghimbir, este preparatul perfect pentru cină sau prânz.
Are o consistență destul de groasă, o aromă profundă de nucă-cocos, prin care pătrunde ușor ghimbirul. În plus, se prepară foarte rapid și ușor.
Ingrediente pentru 6 porții:
bulion de legume - 1 litru,
nuci - 300 grame,
lapte de nucă de cocos - 200 ml,
ghimbir - 1 bucată,
sare și piper negru după gust.
Miezul de nucă se pune într-o tigaie uscată și se prăjește aproximativ 4-5 minute. Apoi, macină nucile prăjite într-un blender sau robot de bucătărie. Consistența supei va depinde de cât de mult sunt tocate.
Nu ai gustat niciodată ceva mai bun: popcorn cu scorțișoară
Bulionul de legume se toarnă într-o cratiță. Se adaugă nucile tocate și o ghimbir dat prin răzătoare. Fierbe totul circa 10-12 minute.
Într-un castron, amestecă laptele de cocos și două linguri de supă. Adaugă laptele în oala cu supă. Se amestecă și se aduce la fierbere. Dacă este necesar, asezonează supa cu sare și piper. Servește supa de nuci cu crutoanele preferate. Poftă bună!
1. Nucile îmbunătățesc digestia. Datorită conținutului mare de fibre, nucile, consumate în cantități moderate, te ajută să slăbești. Nu mai vorbim că sunt bogate în proteine pentru care organismul depune mai mult efort să le descompună decât pentru carbohidrați, de exemplu.
2. Nucile detoxifiază. Nucile îmbunătățesc procesele metabolice și circulatorii, iar migdalele ajută la eliminarea metalelor grele din organism.
3. Nucile încetinesc procesele de îmbătrânire, deoarece sunt o sursă excelentă de antioxidanți, în special vitamina E, dar și de vitamina C. Conțin și vitamina A, foarte bună pentru piele.
Stoarce sucul dintr-o lămâie fără să o tai. Un truc original, dezvăluit de bucătari
4. Nucile tonifiază organismul și au proprietăți antiseptice și antimicrobiene.
5. Nucile conțin multe minerale dar și vitamine care ajută la fixarea acestora.
Nucile sunt poate cea mai bună sursă de grăsimi sănătoase și de proteine vegetale. Au, însă, foarte multe calorii așa că trebuie mâncate cu măsură. Nucile se consumă crude. Consumă cam 40 de grame pe zi, adică în jur de 5-6, în funcție de tipul ales.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News