Masala chai este o băutură făcută din ceai, lapte și condimente.
În India și în cea mai mare parte a lumii, se prepară cu ceai negru, iar în Kashmir se folosește ceai verde sub formă de pudră. Băutura te încălzește în zilele reci și ameliorează simptomele de răceală și gripă.
La ceaiul masala se adaugă ghimbir proaspăt, păstăi de cardamom, scorțișoară, cuișoare, boabe de piper și anason. În funcție de rețetă, condimentele pot fi întregi, ușor zdrobite sau măcinate. De obicei se folosește lapte integral de vacă, dar poate fi înlocuit cu orice lapte vegetal după gust.
Alimentele care pot înlocui cacao în deserturi și băuturi: utilizări și beneficii
Ceaiul Masala este îndulcit cu zahăr, miere, sirop de arțar sau înlocuitori de zahăr. Prin urmare, poți găsi întotdeauna opțiunea ideală.
Ceaiul Masala se servește în pahare, care trebuie umplute aproximativ două treimi, astfel încât să poți ține recipientul în mâini.
Clătite indiene cu orez cu cartofi. Începe ziua cu un mic dejun sățios și echilibrat
Îți vom spune cum să faci masala chai așa cum se face în India și îți vom dezvălui, de asemenea, cum să faci o versiune vegană a băuturii fără zahăr.
Ingrediente pentru 10 porții:
păstăi de cardamom - 7 bucăți,
cuișoare - 4 bucăți,
anason stelat - 2 bucăți,
boabe de piper negru - 7 bucăți,
apă - 1 litru,
ghimbir proaspăt - 7 grame,
bete de scorțișoară - 2 bucăți,
ceai negru de frunze - 2 linguri,
lapte - 1 pahar
miere - 3 lingurițe.
Macină ușor păstăile de cardamom, cuișoarele, anasonul stelat și boabele de piper. Pune-le într-o cratiță mică cu 1 litru de apă. Adaugă felii de ghimbir, scorțișoara și ceaiul negru.
Supă delicioasă de nuci. Rețeta este rapidă și ușoară. Te vei îndrăgosti pe loc de gustul original
Pune cratița pe foc, iar atunci când compoziția începe să fiarbă, oprește focul. Nu fierbe ceaiul, deoarece poate deveni amar. Lasă-l să stea cel puțin 10 minute, apoi adaugă laptele.
Adu din nou compoziția la fiert, apoi oprește focul. Îndulcește masala chai după gust și amestecă. Se strecoară și se toarnă în pahare.
Adaugă o frunză de dafin în cafea. Explicația te va surprinde
SFAT: Orice ceai negru puternic este cel mai bun. Începe cu o lingură de ceai vrac și adaugă mai mult ceai dacă este necesar, după gust.
În loc de lapte de vacă, poți folosi lapte de migdale, ovăz, soia sau caju. Cel mai bine este să folosești condimente întregi, dar nu ezita să adaugi și condimente măcinate după gust.
Nu ai gustat niciodată ceva mai bun: popcorn cu scorțișoară
Puteți face o cantitatea mare de masala chai (fără lapte) și să-l păstrezi la frigider până la 4 zile. Înainte de a-l servi, va trebui să-l reîncălzește cu lapte și îndulcitor. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu