Ceaiul Masala cu condimente, o băutură indiană autentică. Rețeta este simplă și fantastic de bună

Ceaiul Masala cu condimente, o băutură indiană autentică. Rețeta este simplă. Sursa foto: freepik.com
Ceaiul Masala cu condimente, o băutură indiană autentică. Rețeta este simplă. Sursa foto: freepik.com

Masala chai este o băutură făcută din ceai, lapte și condimente. 

În India și în cea mai mare parte a lumii, se prepară cu ceai negru, iar în Kashmir se folosește ceai verde sub formă de pudră. Băutura te încălzește în zilele reci și ameliorează simptomele de răceală și gripă.

La ceaiul masala se adaugă ghimbir proaspăt, păstăi de cardamom, scorțișoară, cuișoare, boabe de piper și anason. În funcție de rețetă, condimentele pot fi întregi, ușor zdrobite sau măcinate. De obicei se folosește lapte integral de vacă, dar poate fi înlocuit cu orice lapte vegetal după gust.

Alimentele care pot înlocui cacao în deserturi și băuturi: utilizări și beneficii


Ceaiul Masala este îndulcit cu zahăr, miere, sirop de arțar sau înlocuitori de zahăr. Prin urmare, poți  găsi întotdeauna opțiunea ideală.

Ceaiul Masala se servește în pahare, care trebuie umplute aproximativ două treimi, astfel încât să poți ține recipientul în mâini.

Clătite indiene cu orez cu cartofi. Începe ziua cu un mic dejun sățios și echilibrat

Îți vom spune cum să faci masala chai așa cum se face în India și îți vom dezvălui, de asemenea, cum să faci o versiune vegană a băuturii fără zahăr.

 

Ingrediente pentru 10 porții:
 

păstăi de cardamom - 7 bucăți, 

cuișoare - 4 bucăți,

anason stelat - 2 bucăți,

boabe de piper negru - 7 bucăți,

apă - 1 litru,

ghimbir proaspăt - 7 grame,

bete de scorțișoară - 2 bucăți,

ceai negru de frunze - 2 linguri,

lapte - 1 pahar

miere - 3 lingurițe.

 

Modul de preparare, pas cu pas

Macină ușor păstăile de cardamom, cuișoarele, anasonul stelat și boabele de piper. Pune-le într-o cratiță mică cu 1 litru de apă. Adaugă felii de ghimbir, scorțișoara și ceaiul negru.

Supă delicioasă de nuci. Rețeta este rapidă și ușoară. Te vei îndrăgosti pe loc de gustul original

Pune cratița pe foc, iar atunci când compoziția începe să fiarbă, oprește focul. Nu fierbe ceaiul, deoarece poate deveni amar. Lasă-l să stea cel puțin 10 minute, apoi adaugă laptele.

Adu din nou compoziția la fiert, apoi oprește focul. Îndulcește masala chai după gust și amestecă. Se strecoară și se toarnă în pahare.

Adaugă o frunză de dafin în cafea. Explicația te va surprinde

SFAT: Orice ceai negru puternic este cel mai bun. Începe cu o lingură de ceai vrac și adaugă mai mult ceai dacă este necesar, după gust.

În loc de lapte de vacă, poți folosi lapte de migdale, ovăz, soia sau caju. Cel mai bine este să folosești condimente întregi, dar nu ezita să adaugi și condimente măcinate după gust.

Nu ai gustat niciodată ceva mai bun: popcorn cu scorțișoară

Puteți face o cantitatea mare de masala chai (fără lapte) și să-l păstrezi la frigider până la 4 zile. Înainte de a-l servi, va trebui să-l reîncălzește cu lapte și îndulcitor. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel