Sfecla conține o cantitate imensă de nutrienți. Cu toate acestea, nu doar rădăcinile acestei legume sunt utile, ci și frunzele sale.
Dar este important să le gătești corect. Abundența de nutrienți și vitamine conținute de sfeclă transformă această legumă populară într-un adevărat super aliment. Nu mai puțin interesante sunt frunzele de sfeclă, pe care gospodinele cu experiență nu le-au ignorat, îmbogățind cu ele o mare varietate de preparate.
Combate oboseala fizică și iritabilitatea cu câteva alimente delicioase
Dacă scopul tău este să mănânci variat și produse de înaltă calitate, asigură-te că adaugi în alimentație nu doar sfecla, ci și frunzele acestei legume. Acestea pot fi consumate nu doar după tratamentul termic, ci și proaspete. După cum știi, legumele cu frunze verzi sunt extrem de sănătoase, așa că nu este de mirare că și frunzele de sfeclă roșie sunt la fel.
Frunzele de sfeclă sunt bogate în vitamina A. Aproximativ 38 de grame din acest produs pot furniza aproape jumătate din cantitatea zilnică recomandată.
De ce chinezoaicele sunt slabe și nu se îngrașă? Iată ce mănâncă și ce obiceiuri au ca să fie
Vitamina A este un antioxidant important, care are o multitudine de beneficii: stimulează sistemul imunitar și face pielea sănătoasă și strălucitoare.
De asemenea, frunzele de sfeclă conțin un conținut ridicat de vitamina C, care este foarte importantă pentru organismul uman, mai ales în sezonul rece. Vitamina C susține sistemul imunitar și luptă cu succes împotriva virușilor și a bacteriilor.
Un alt plus al frunzelor de sfeclă este prezența polifenolilor, cu proprietăți antioxidante remarcabile, care ajută la prevenirea și combaterea diferitelor inflamații.
Consumă lapte cu usturoi: un remediu natural care ameliorează artrita și diabetul
În cele mai multe cazuri, conținutul de nutrienți al frunzelor de sfeclă se reduce în timpul tratamentului termic, de aceea este mai bine să le consumi crude, aburite sau prăjite ușor. Dacă mănânci frunzele crude, vitaminele și substanțele nutritive se păstrează complet.
Când vine vorba despre salate, adaugă frunze de sfeclă. Dacă frunzele sunt dense ca textură, este mai corect să le freci puțin în mâini cu sare, apoi să adaugi ulei de măsline pentru a le îmbunătăți gustul.
Poți face și smoothie-uri, deoarece frunzele de sfeclă sunt ideale pentru prepararea acestui fel de mâncare. Apropo, frunzele de sfeclă pot fi combinate cu diferite produse la alegere.
Mănâncă sfeclă roșie de două ori pe zi: vei fi surprins să afli adevărul
O altă opțiune grozavă este sosul pesto, care poate fi consumat cu sandvișuri, pizza și paste.
Frunzele de sfeclă fierte sunt o garnitură delicioasă și sănătoasă pentru preparatele din carne și pește. Dacă faci o supă care include spanac, kale sau alte legume cu frunze verzi, poți adăuga și frunze de sfeclă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News