Salata de primăvară cu ridichi și ouă este cea mai ușoară și rapidă rețetă care îți permite să savurezi ridichile roșii crocante în toată prospețimea lor.
Publicitate
Această salată de primăvară cu ridichi și ouă poate fi o garnitură proaspătă, dulce-acrișoară, cu o textură crocantă. Adaugă în salată mere, frunze de salată verde, verdeață, ouă și un dressing delicios.
Salata este ideală pentru a însoți preparatele din carne, gătite la grătar sau la cuptor. Și se prepară în doar o jumătate de oră!
Ingredientele de care ai nevoie:
ridichi roșii - 150 grame,
mere verzi - 2 bucăți,
salată verde - 100 grame,
suc de lămâie - 20 ml,
cașcaval tare - 120 grame,
ouă - 2 bucăți,
maioneză - 100 grame,
smântână - 50 grame,
sare și piper după gust,
mărar - câteva fire.
Se fierb ouăle tari timp de 10 minute. Se răcesc, se curăță de coajă și se separă albușurile de gălbenușuri.
Gălbenușurile se amestecă bine cu maioneza și smântână. Sosul se condimentează cu suc de lămâie, sare și piper și se amestecă până la omogenizare. Albușurile se dau prin răzătoarea grosieră.
Chiftele de legume, preparate în stil indian. Rețeta este simplă și rapidă
Se spală și se usucă ridichile, merele, salata verde și mărarul. Ridichile se taie în felii subțiri. Curăță mărul de coajă, dă-l prin răzătoarea grosieră și stropește-l cu zeamă de lămâie, ca să nu se întunece. Și cașcavalul se dă prin răzătoare grosieră. Frunzele de salată verde se rup, iar mărarul se toacă.
Fanta, făcută acasă în doar 10 minute. Este la fel de bună ca cea din magazin
Pune frunzele de salată verde pe o farfurie. În mijloc, așează merele, date prin răzătoare. Deasupra pune sosul de gălbenuș cu maioneză și smântână. Pe margini se aranjează feliile de ridichi. Se presară deasupra cașcavalul ras și mărarul tocat. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu