Sosurile de maioneză, picante sau dulci, pot fi servite cu sandvișuri, salate și carne.
Publicitate
Hreanul conferă acestui sos un gust picant, care se potrivește perfect cu o friptură de vită sau cu peștele afumat. Poți folosi maioneză cu hrean și pentru a pregăti ouă umplute.
Această rețetă poate fi modificată și prin adăugarea de pătrunjel, mărar sau ceapa verde tocate mărunt.
Ingrediente pentru 7 porții:
gălbenușuri - 1 bucată,
suc de lămâie - 2 lingurițe,
muștar Dijon - 1 lingură,
oțet - 1 lingură,
sare - jumătate de linguriță,
ulei rafinat de floarea soarelui - jumătate de pahar,
hrean ras - 200 de grame.
Bate gălbenușul cu 1 linguriță de suc de lămâie, oțetul, muștarul și sarea într-un castron mare până se combină bine și se îngroașă ușor.
Toarnă uleiul câte puțin, amestecând energic, până când maioneza începe să se îngroașe și devine vâscoasă.
Sarmale asiatice din varză roșie. Rețeta exotică te va cuceri
Adaugă, apoi, hreanul dat prin răzătoare și 1 linguriță de suc de lămâie. Amestecă ușor. Servește maioneza cu hrean cu niște cartofi prăjiți sau friptură. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu