Ficatul gătit în sos de smântână este o opțiune excelentă pentru un prânz sățios și gustos. Această mâncare se potrivește bine cu paste fierte, orez sau piure de cartofi.
Publicitate
Înainte de a începe prepararea rețetei, ficatul de porc trebuie înmuiat în lapte.
Ingrediente:
ficat de porc - 500 grame,
ceapa - 2 bucăți,
smântână - 200 grame,
făină - 1 linguriță,
lapte (pentru înmuierea ficatului) - 200 ml,
apă - 1 pahar,
ulei vegetal - 3 linguri,
usturoi - 1 căței,
sare și piper negru măcinat după gust.
Ficatul curățat și spălat bine se pune într-o cratiță cu lapte și se lasă la înmuiat 30 de minute. Scoateți ficatul din lapte și uscați-l cu prosoape de hârtie.
Cartofi prăjiți în stil grecesc. Nu rata rețeta și vei fi cucerit de acest fel de mâncare
Într-o tigaie cu ulei încins se pune ceapa tăiată în jumătăți de rondele. Ceapa se prăjește până se înmoaie. În tigaia cu ceapă se adaugă ficatul tăiat bucățele medii și se prăjește cinci minute.
Într-un pahar amestecați făina, smântâna și apa. Se amestecă până se dizolvă cocoloașele. Adăugați sosul în tigaia cu ficat și ceapă. Condimentați cu sare și piper, iar la final se adaugă usturoiul tocat.
Salată cu creveți și avocado, o rețetă din bucătăria japoneză
Se fierbe totul timp de 15 minute. La final, decorați cu verdeață.
SFAT: Folosiți smântână și lapte cu orice conținut de grăsime. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu