Din ficat, puteți face nu doar un pateu delicios, ci îl puteți servi ca un fel de mâncare independent.
Pregătit după această rețetă, ficatul este foarte moale și are un gust delicat și cremos. În plus, nu vei cheltui mulți bani pentru această rețetă delicioasă.
Ingrediente:
ficat de pui - 500 grame,
ceapă - 1 bucată,
usturoi - după gust,
smântână - 2 linguri,
unt - 30 grame,
ulei de floarea soarelui,
zahăr - o linguriță,
sare și piper după gust.
Ficatul de pui spălat și curățat se pune în apă clocotită și se fierbe câteva minute. Tăiați ceapa în sferturi de inele. Pisați usturoiul. Ceapa se prăjește până se rumenește în unt cu o picătură de ulei vegetal.
Salată cu varză chinezească pentru masa festivă: toți oaspeții vor cere rețeta
Adăugați zahărul și gătiți încă câteva minute. Treceți ficatul într-o strecurătoare. Adăugați ficatul în tigaia cu ceapă. Ulterior, adăugați usturoiul, sarea și piperul și amestecați. Gătiți câteva minute.
Unele persoane adaugă cărbune activ în cafea. Explicația este uimitoare și te va cuceri
Se adaugă, apoi, smântână și aproximativ 50-70 mililitri de apa. Se fierbe totul timp de 10-15 minute.
Aceasta este o cină grozavă, care se prepară rapid și ușor. Ficatul cu smântână poate fi servit cu orice garnitură, dar va avea cel mai bun gust cu un piure de cartofi fragezi. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News