Această mâncare are un gust bogat de ciuperci prăjite, o dulceață ușoară de ceapă și morcov, precum și o aromă de anason, cimbru și chimen.
Publicitate
Varza înăbușită în bere este o mâncare nouă și interesantă, care poate fi una dintre cele mai bune garnituri. Berea adaugă o aromă ușoară de secară, iar alte ingrediente completează preparatul. Puteți adăuga slănină sau cârnați după gust.
Ingrediente:
ceapă - 1 bucată,
morcov - e bucăți,
varză albă - 1 bucată,
ulei rafinat de floarea soarelui - 2 linguri,
usturoi - 3 căței,
ciuperci - 230 grame,
semințe de chimen - 1,5 linguriță,
cimbru - 2 crenguțe,
muștar Dijon - 1 lingură,
bere - 1,5 pahare,
bulion de legume - 1 pahar,
oțet de mere - 1 lingură,
sare și piper după gust.
Icre false din soia și griș pentru cei care respectă Postul Paștelui. Două rețete simple
Pentru crutoane:
pâine albă - 4 felii,
ulei de măsline - 2 linguri,
praf de usturoi - 1/4 linguriță,
sare după gust.
Tocați varza. Încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie mare și puneți varza, care trebuie prăjită uniform, aproximativ 6 minute. Transferați pe o farfurie și lăsați deoparte.
Adăugați în tigaie untul și topiți-l până face spumă. Adăugați ciupercile feliate și gătiți-le până se rumenesc, circa 7 minute. Adăugați ceapa feliată și morcovii dați prin răzătoare. Gătiți legumele până se înmoaie, încă aproximativ 5 minute.
Ridichi roșii la cuptor, o gustare neobișnuită de post
Adăugați usturoiul, semințele de chimen și cimbru, muștarul și gătiți aproximativ 1 minut. Adăugați muștarul și gătiți încă aproximativ 1 minut.
Se toarnă berea, bulionul de legume și oțetul de mere, se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la minimum și se mai fierbe încă 8-10 minute. Se condimentează totul cu sare și piper, apoi se adaugă varza prăjită. Acoperiți oala și gătiți aproximativ 40 de minute. Nu uitați să amestecați.
Pui în sos de portocale, un preparat rapid în stil chinezesc
Între timp pregătiți crutoanele: preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pâinea albă tăiată cubulețe se amestecă cu ulei, praful de usturoi și sare.
Cubulețele de pâine de pun pe o tavă de copt și se dau în cuptor pentru 15-17 minute sau până când devin aurii și crocante. Varza gata se așează pe o farfurie, iar deasupra se pun câteva crutoane. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu