În imaginația multora, bucătăria asiatică înseamnă constă în stereotipuri despre gusturi picante și absolut neobișnuite.
Clătitele coreene sunt diferite de cele care există în majoritatea bucătăriilor lumii, dar cu siguranță vor fi și pe gustul gurmanzilor conservatori.
Clătitele coreene pot fi preparate din ingrediente complet diferite: legume, carne, fructe de mare, carne de pasăre, adică din orice. Cele mai populare și, în același timp, cele mai ușor de preparat sunt clătitele cu legume. Aceste clătite se pregătesc, în mod regulat, de fiecare familie coreeană. Astfel de clătite pot fi un fel de mâncare, o gustare sau o garnitură separată.
Ingrediente:
ceapă albă - 1 bucată,
ceapă verde - 4 bucăți,
ciuperci - 3 bucăți,
zucchini - 400 grame,
morcov - 1 bucată,
ouă - 2 bucăți,
făină de grâu - 2 pahare,
sare și piper negru - după gust,
ulei de floarea soarelui - după gust,
apă - 1,5 pahare.
Carne de pui cu ananas, un preparat chinezesc delicios. Rețeta te va cuceri
Pentru sos:
apă - 1 lingură,
sos de soia - 1 lingură,
oţet - 2 linguri,
susan - 1 linguriță,
zahăr - 1 linguriță.
Tăiați toate legumele, cu excepția ciupercilor, în fâșii de grosime și lungime medie. Puneți-le într-un bol adânc, adăugați făină, sare și amestecați bine. Tăiați ciupercile separat în felii.
Clătite din pâine veche. O rețetă interesată și sățioasă
Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie medie. Turnați amestecul de legume și făină în tigaie, puneți deasupra ciupercile tocate și prăjiți-le la foc mediu timp de 4-5 minute. Când partea inferioara este acoperită cu o crustă, întoarceți clătita și gătiți-o încă 3-4 minute.
Întoarceți din nou și prăjiți încă câteva minute. Dacă este necesar, adăugați încă 1-2 linguri de ulei în tigaie.
Alimente care nu pot fi consumate imediat după ce au fost cumpărate. Lista completă
Amestecați bine toate ingredientele pentru sos. Tăiați clătitele în dreptunghiuri mici și serviți-le cu sos.ul preparat. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu