De Florii se mănâncă peşte, aceasta fiind a doua dezlegare din postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri. Impresionează-ți oaspeții cu un pește copt cu lămâie.
Peștele la cuptor cu lămâie este un preparat care îmbină utilitatea și lejeritatea. Carnea fragedă și delicată de pește este suculentă, iar prezența citricelor îi conferă și o aromă minunată.
Alimente care nu pot fi consumate imediat după ce au fost cumpărate. Lista completă
Rețeta de pește copt cu lămâie este foarte ușoară, fiind un preparat perfect dacă vrei să faci o impresie buna oaspeților tăi.
Ingrediente:
pește proaspăt - 800 grame,
lămâie - 1 bucată,
sare și piper după gust,
rădăcină de ghimbir proaspătă - 10 grame,
ulei de măsline - 40 ml,
tarhon - 15 grame.
Curăță și spală peștele bine. Usucă-l cu un prosop de hârtie. Condimentează-l cu sare și piper.
Rădăcina de ghimbir se curăță și se dă prin răzătoarea fină. Unge peștele cu ghimbirul ras.
Clătite coreene cu legume: un preparat asiatic exotic, făcut din ingredientele din cămară
Pune o crenguță de tarhon în burta peștelui, adaugă sare și piper. Pune peștele într-o tavă de copt și stropește-l cu ulei de măsline.
Crochete de cartofi cu brânză, gustoase și prietenoase cu bugetul
Lămâia se spală și se tai felii. Pune feliile de lămâie deasupra peștelui. Pune tava cu peștele în cuptorul încălzit la 150°C, pentru 25-30 de minute. Coace peștele până se rumenește. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu