Vinetele au un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, calmează inflamațiile din stomac și intestine, ameliorează astmul, bronșita și durerile reumatice.
Aceste legume au un efect pozitiv asupra prevenirii accidentelor vasculare cerebrale și hemoragiilor, combat eficient anemia. Vinetele domină rețetele din Orientul Mijlociu.
În mod tradițional, în această rețetă trebuie să folosești strugurii acri (necopți), dar acest lucru este opțional. Aciditatea supei poate fi dată și cu zeamă de lămâie.
Ingrediente:
vinete - 450 de grame,
usturoi - 1 bucată,
ulei de măsline - 3 linguri,
năut - 50 de grame,
linte - 50 de grame,
bulion de legume - 1,7 litri,
roșii - bucăți,
suc de lămâie - 30 ml,
sare - 1,5 linguriță,
mentă uscată - 2 lingurițe.
Înainte de gătit, înmoaie năutul și lintea peste noapte în apă, iar dimineața trebuie fierte până se înmoaie. Se încălzește uleiul într-o cratiță mare, se adaugă usturoiul și se prăjește 1 minut.
Salată grecească, la borcan, o gustarea sănătoasă pe care o poți lua cu tine
Adaugă vinetele tăiate cubulețe și prăjește-le 3 minute, întorcându-le des. Apoi, adaugă bulionul de legume, năutul și lintea. Redu focul, acoperă oala cu un capac și fierbe-le timp de 20 de minute.
Supă poloneză cu murături, aromată și sățioasă. Rețeta este ușoară și se face în 20 de minute
Adaugă roșiile, sucul de lămâie și fierbe încă 45 de minute sau până când lintea și năutul sunt foarte fragede. Dacă este necesar, mai adaugă puțină apă sau bulion pentru a obține aproximativ 1,4-1,7 litri de lichid.
Varză înăbușită în bere cu ciuperci, o mâncare originală și interesantă
La final se adaugă sare și mentă. Amestecă bine. Supa se fierbe câteva minute și se servește pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu