Iubitorii bucătăriei Orientului Mijlociu vor adora acest pilaf aromat cu nucă de cocos și migdale.
Publicitate
Acest orez nu este la fel de picant ca pilaful în stil indian cu cardamom, scorțișoară, cuișoare, fenicul și turmeric și nu este la fel de picant ca orezul în stil mexican cu pastă de roșii, chimen și chili.
Pilaful cu nucă de cocos și migdale este ușor, fraged și versatil.
Ingrediente:
orez fiert - 375 grame,
unt - 45 grame,
supă de pui - 600 ml,
lapte de nucă de cocos - 125 ml,
migdale - 125 grame,
nucă de cocos - 80 grame,
țelină - 150 grame,
pătrunjel - 10 grame,
ceapă verde - 10 grame,
sare după gust.
Spală bine orezul. Se încălzește uleiul într-o tigaie, se adaugă orezul, sarea și se prăjește până când orezul devine auriu. Transferă orezul într-o tavă de copt unsă cu unt.
Ouă cu usturoi, o rețetă fantastic de bună din Orientul Mijlociu
Se toarnă bulionul și laptele de cocos într-o cratiță și se aduc la fierbere. Toarnă acest lichid peste orez. Coace orezul în cuptorul încălzit la 190°C, timp de 20 de minute.
Fierbe ouăle în vin roșu. Cea mai originală metodă de vopsire a ouălor de Paște
Pătrunjelul, țelina, ceapa verde se spală și se toacă mărunt. Rade nuca de cocos și toacă migdalele. În loc de nucă de cocos proaspătă, poți folosi fulgi de nucă de cocos. Adaugă legumele tocate în tava cu orez și mai gătește încă 15 minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu