Această plăcintă de legume este atât de fragedă, apetisantă și sățioasă, încât nici nu trebuie să pregătești și altă mâncare din carne pentru prânz sau cină.
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
2 dovlecei,
2 morcovi,
iaurt natural - 250 ml,
ardei dulce - 1 bucată,
ceapă - 1 bucată,
usturoi - 3 căței,
ouă - 3 bucăți,
făină - 140 grame,
zahăr -1 linguriță,
sare, piper, verdeață, condimente, ierburi aromatice - după gust,
brânză - 100 grame,
praf de copt - 0,5 linguriță.
Dovleceii tineri nu se curăță de coajă, ci doar se spală și se toacă în cuburi. Morcovul se dă prin răzătoarea mare. Ceapa și ardeiu se taie în cuburi. Se amestecă toate legumele.
Bate ouăle cu telul până se omogenizează, adaugă iaurtul, sarea, piperul, zahărul, condimentele, ierburile aromatice, verdeața și usturoiul tocat fin.
Desert delicat și aerisit din lapte și smântână, fără coacere
Făina și praful de copt se pun într-un bol. Se adaugă apa și se frământă un aluat destul de gros.
Adaugă legumele în aluat. Amestecă bine astfel încât toate legumele să fie acoperite cu aluat.
Unge o formă de copt cu ulei și toarnă aluatul. Coace plăcinta la 180 de grade timp de 30-50 de minute.
Dacă ai ouă și cartofi, fă acest preparat delicios. Este atât de gustos, încât îl vei face zilnic
La final, decorează plăcinta cu brânză rasă și mărar tocat mărunt. Plăcinta se dă din nou în cuptor și se coace până când se topește brânza. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu