Aceste alimente accelerează îmbătrânirea. Consumă-le moderat și vei rămâne tânăr un timp îndelungat

Aceste alimente accelerează îmbătrânirea. Consumă-le moderat și vei rămâne tânăr un timp îndelungat. Sursa foto: freepik.com
Aceste alimente accelerează îmbătrânirea. Consumă-le moderat și vei rămâne tânăr un timp îndelungat. Sursa foto: freepik.com

Procesul de îmbătrânire nu ocolește pe nimeni. Dar îl poți amâna dacă începi să acționezi acum.

Procesul de îmbătrânire este influențat de produsele pe care le consumăm în fiecare zi. Nutriționistul Anastasia Holoborodko vorbește despre glicație. Potrivit ei, acesta este gunoiul din corpul nostru. Unii nutrienți își schimbă proprietățile atunci când sunt gătiți sau la o anumită temperatură, provocând daune organismului.

Bea dimineața apă caldă cu turmeric, dacă vrei să slăbești. Băutura aduce zeci de beneficii organismului

Procesele de glicozilare afectează întregul metabolism. Unele sunt relativ inofensive, iar unele sunt foarte toxice. Distrugerea țesuturilor și a celulelor depinde de acest proces, în special de îmbătrânirea pielii. Glicația apare atunci când o persoană mănâncă prea mult zahăr și carbohidrați.

Îmbătrânirea este accelerată multe produse pe care le consumăm mai mult sau mai puțin în fiecare zi: carne prăjită, pește prăjit până la crustă, sosuri dulci, carne afumată, mezeluri, fructe uscate, pane, dulciuri. 

Această băutură populară întărește imunitatea și promovează pierderea în greutate

"Avem influență asupra consumului de zahăr. Este important să ne amintim toate tipurile. Alb și nerafinat, siropuri de anghinare și arțar, deserturi „sănătoase”, fructoză, smântână și lapte, cremă de brânzeturi și brânzeturi prelucrate, cheesecake, cereale rafinate, făină albă, pâine albă și neagră, fulgi de ovăz, granola", explică nutriționistul.

Cinci alimente pentru micul dejun care scad colesterolul

Pe de altă parte, unele produse încetinesc îmbătrânirea. Pe lista alimentelor care încetinesc îmbătrânirea se regăsesc: nucile, migdalele, semințele de susan, semințele de dovleac, măslinele, avocado, peștele gras și fructe de mare, merele verzi, fructele de pădure, boabele de cacao și ciocolata neagră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel