Gesturile care enervează pisicile. Renunță la ele dacă ai o felină în casă

Gesturile care enervează pisicile. Renunță la ele dacă ai o felină în casă. Sursa foto: freepik.com
Gesturile care enervează pisicile. Renunță la ele dacă ai o felină în casă. Sursa foto: freepik.com

Pisica este o creatură capricioasă și orice lucru mic o face să-și piardă cumpătul.

 

Din păcate, pisicilor nu le plac diferite acțiuni pe care stăpânii lor sunt obișnuiți să le facă, iar dacă felinele ar putea vorbi le-ar cere oamenilor să nu le mai facă niciodată.

Pornești muzica tare. Urechile pisicilor sunt extrem de sensibile, așa că nu pot tolera muzica tare și țipetele, în special ale copiilor. Sunetele puternice și aspre nu doar că irită pisicile, dar le provoacă stres și anxietate.

Plantele de apartament care sunt toxice pentru pisici. Scapă imediat de ele

Schimbi ceva brusc în casă. Pisicile apreciază ordinea și rutină și nu le plac schimbările, cum ar fi mutarea mobilierului în  casă. Ei percep și mai dureros schimbările mari, precum mutarea în altă casă sau apariția unui nou membru al familiei.

Folosești parfumuri cu un miros ascuțit. La fel ca urechile, nasul pisicilor este foarte sensibil, așa că din cauza mirosurilor intense, pisicile se simt iritate. În plus, mirosurile puternice pot perturba apetitul pisicii și le provoacă stări de vomă. Asta nu înseamnă că, dacă ai o pisică, trebuie să renunți complet la parfumuri, spray-uri și alte lucruri care au un miros puternic. Dar, dacă este posibil, folosește-le mai departe de animalul de companie.

Ce văd pisicile când se uită în oglindă: răspunsul te va surprinde

Le întrerupi somnul și jocurile. Pisicile adoră să se joace și să doarmă atât cât doresc. Dacă nu te poți juca cu pisica o lungă perioadă de timp, mai bine nici nu iniția jocul. De asemenea, nu ar trebui să deranjezi pisoiul  când doarme. Acest lucru îl poate speria și irita.

O tragi de coadă. Cozile sunt o parte importantă a corpului unei pisici, deoarece le ajută să se orienteze în spațiu, să-ți exprime emoții și să-și țină echilibru. Prin urmare, atunci când copiii sau adulții încep să se joace cu coada unei pisici, gestul le irită pe pisici, fiind perceput ca o amenințare de care trebuie să se apere cu dinții și ghearele.

De ce pisica încearcă să fugă din apartament

Îmbrăţişările. Toți proprietarii de pisici doresc periodic să-și îmbrățișeze animalele de companie. Din păcate, pisicile nu adoră aceste gesturi. Preferă să inițieze interacțiunile cu oamenii pe cont propriu și sunt foarte îngrijorate atunci când sunt forțate să comunice. Dacă vrei să-ți îmbrățișezi pisica, așteaptă până când vine singură la tine. Da, este incredibil de dificil. Dar datorită acestui lucru, relația ta cu animalul tău de companie va deveni mult mai bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel