Aceste gogoși sunt surprinzător de ușor de făcut din câteva ingrediente. În plus, nu vei avea nevoie de drojdie! Pur și simplu amestecă aluatul, întinde o foaie și taie formele dorite. Prăjește gogoșile până se umflă și devine aurii, apoi servește-le imediat cât sunt încă fierbinți.
O rețetă unică de chiftele cu brânză la tigaie: nu ai mai gătit niciodată așa ceva
Trece gogoșile prin zahăr pudră și printr-un amestec de zahăr și scorțișoară. Pentru a face acest lucru, adaugă o linguriță de scorțișoară la o jumătate de pahar de zahăr. Servește gogoșile cu miere lichidă sau sos de ciocolată pentru un gust și mai dulce.
Ingrediente:
făină de grâu - 260 grame,
praf de copt - 8 grame,
sare - 1 gram,
ulei de cocos - 30 ml,
apă caldă - 180 ml,
ulei de floarea soarelui - 1,8 litru.
Rețeta, pas cu pas
Se amestecă făina, praful de copt și sarea într-un castron mare. Folosește o furculiță pentru a încorpora uleiul de cocos în amestecul de ingrediente uscate. Adaugă, treptat, apă caldă și amestecă cu o spatulă sau lingură de lemn până se formează un aluat.
Pesto din frunze de ridichi pentru paste, carne și pește. Cea mai ușoară rețetă
Frământă aluatul cu mâinile timp de 2 minute, adăugând puțină făina dacă este necesar. Modelează aluatul într-o bilă. Apoi acoperă aluatul cu un prosop umed sau folie de plastic și lasă-l să se odihnească timp de 20 de minute.
Între timp, chiar înainte de a întinde aluatul, umple o tigaie mare ulei. Se încălzește la foc mare până când uleiul ajunge la 190°, apoi se reduce focul la mediu pentru a menține această temperatură.
Pune aluatul pe o suprafață cu făină. Folosește un sucitor pentru a întinde uniform aluatul până când are aproximativ 0,5-1 cm grosime. Apoi cu un cuțit taie aluatul în pătrate de aproximativ 5 cm.
Când uleiul este încălzit, pune un pătrat de aluat în uleiul încălzit. Se va scufunda pentru o clipă, apoi se va ridica la suprafață și se va umfla imediat. Dacă nu, adaugă o lingura de ulei încins deasupra aluatului.
Ceapă umplută cu orez, o gustare din bucătăria iraniană
Gogoașa se prăjește 30-60 de secunde până când aluatul este ușor auriu. Gogoașa se întoarce și se prăjește pe cealaltă parte până devine aurie. Transferă gogoașa pe o tavă de copt tapetată cu prosoape de hârtie. Repetă cu pătratele de aluat rămase.
Se presară gogoșile finite cu zahăr pudră sau zahăr cu scorțișoară. Servește-le calde cu miere sau sos de ciocolată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News