Medicii au dezvăluit cum să folosești usturoiul în alimente pentru sănătate.
Publicitate
Usturoiul conține două alicină. Această substanță are efecte antiinflamatorii și antibacteriene, transformând-o într-un luptător indispensabil împotriva virușilor și un protector al imunității. Alicina distruge bacteriile patogene și activează apărarea naturală a organismului.
Reguli pentru îngrijirea pielii după 40 de ani: sfaturile eficiente ale cosmetologilor
Pentru a maximiza efectul acestei substanțe anticancerigene, trebuie să zdrobești un cățel de usturoi și să aștepți 10 minute. Medicii au explicat că dacă se zdrobește și se mănâncă repede, usturoiul nu va exista un beneficiu maxim.
Nu poți încălzi un cățel de usturoi, pentru că, în acest caz, va avea efectul opus: 99% din alicină va fi distrusă, iar usturoiul își va pierde funcțiile anticancerigene. Nu este recomandat să gătești usturoiul în cuptorul cu microunde din același motiv.
Dieta alcalină: Cum să alcalinizați corpul pentru a reveni în formă și a preveni bolile
De asemenea, medicii nu recomandă să pui căței de usturoi întregi, nezdrobiți, într-o tocană sau alt fel de mâncare. Pentru ca efectul să fie mai bun, usturoiul trebuie, mai întâi, zdrobit sau tocat mărunt.
Nu amesteca niciodată usturoiul cu un acid (cum ar fi oțetul de mere). În acest caz, efectul va fi același ca la încălzire: cantitatea de alicină va scădea.
Dieta militară, explicată pas cu pas. Nu o urmați niciodată mai mult de 3 zile la rând!
Și încă un sfat legat de respirația urât mirositoare. Medicii recomandă să adaugi puțină mentă în usturoi, eliminând astfel mirosul neplăcut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu