Ai mai multe banane decât poți mânca? Congelează-le!

Ai mai multe banane decât poți mânca. Congelează-le. Sursa foto: freepik.com
Ai mai multe banane decât poți mânca. Congelează-le. Sursa foto: freepik.com

Este super ușor să congelezi bananele și să le folosești pentru a pregăti diferite deserturi, dar și pâine.

Știm cu toții că bananele se coc repede și se alterează în cel mai scurt timp. Te-ai săturat să arunci bananele prea coapte? Congelează-le!

Care este cel mai simplu mod de a îngheța bananele? Pune fructele în congelator, congelează-le,  apoi curăță-le de coaja și gata! Dacă dorești, le poți  depozita într-o pungă specială cu fermoar.

Bananele pot fi păstrate în congelator până la un an. Lasă-le să se dezghețe și fă o pâine din banane. Dacă nu vrei să păstrezi fructele atât de mult timp, păstrează-le în congelator doar 6 luni.

Omletă dulce cu banane și kiwi, o alternativă sănătoasă la deserturile cu ciocolată

Cum se dezgheață bananele congelate? Cel mai simplu este să scoți bananele din congelator, să le pui într-un castron sau un vas adânc și să le lași să se dezghețe în frigider peste noapte. De asemenea, le poți dezgheța pe blatul din bucătărie aproximativ 4 ore. Bananele întregi dezghețate arată groaznic: sunt maro și foarte moi, dar sunt grozave pentru prepararea deserturilor. 

Te grăbeşti? Încălzește bananele cu tot cu coaja într-un vas potrivit pentru microunde, la jumătate de putere, timp de 3-4 minute.

Bananele congelate vor elibera un lichid maro pe măsură ce se dezgheață. Folosește acest lichid în loc de lapte în prepararea unui desert. Pentru a curăța o banană, pur și simplu, taie un capăt cu foarfecele și stoarce pulpa moale.

 

Cum să congelezi bananele pentru smoothie-uri?

 

O banană întreagă congelată în coajă nu poate fi folosită pentru a face smoothie-uri. Pentru asta curăță și taie banana în bucăți de 5 cm. Îngheață bucățile pe o farfurie tapetată cu hârtie pergament până se întăresc, apoi pune-le într-o pungă cu fermoar, eliminând cât mai mult aer. Scoate din pungă doar câteva bucăți congelate când faci smoothie. Bananele congelate în acest fel pot fi păstrate până la 2 luni.

Budincă din pâine cu banane, un mic dejun rapid și sănătos

Ce poți găti din banane congelate? Pâinea cu banane este o opțiune delicioasă. Se face ușor și rapid și toată lumea o adoră. Bananele dezghețate sunt perfecte pentru prepararea pâinii sau a brioșelor, deoarece sunt foarte coapte și moi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel