Complexul medical Al Shifa, cel mai mare din Fâșia Gaza, a rămas fără combustibil. Un nou-născut a murit într-un incubator - Reuters

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Declarațiile au fost făcut de Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Fâșia Gaza a declarat că operațiunile în complexul spitalicesc Al Shifa, cel mai mare din enclava palestiniană, au fost suspendate sâmbătă după ce s-a epuizat combustibilul.

"Ca rezultat, un nou-născut a murit într-un incubator, unde sunt 45 de bebeluși", a spus Ashraf Al-Qidra, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza controlată de Hamas, pentru Reuters.

Armata Israelului, care, se pare, a luptat cu militanți Hamas toată noaptea în și în jurul orașului Gaza, unde se află spitalul, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

"Situația este mai rea decât poate oricine să-și imagineze. Suntem asediați în interiorul Complexului Medical Al Shifa, iar ocupația a vizat cea mai mare parte a clădirilor din interior", a spus Qidra la telefon.

Israelul susține că spitalele ascund teroriștii Hamas

Armata israeliană a declarat că militanții Hamas care au distrus sudul Israelului luna trecută au amplasat centre de comandă sub spitalul Shifa și altele din Gaza, făcându-le vulnerabile să fie considerate ținte militare.

Hamas a negat folosirea civililor ca scuturi umane, iar oficialii sanitari spun că numărul crescut de atacuri israeliene asupra sau în apropierea spitalelor pune în pericol pacienți, personal medical și mii de evacuați care s-au adăpostit în și în apropierea clădirilor lor.

"Forțele de ocupație trag asupra oamenilor care se deplasează în interiorul complexului, ceea ce ne limitează capacitatea de a trece de la un departament la altul. Unii oameni au încercat să părăsească spitalul și au fost împușcați", a adăugat Qidra, menționând că nu există electricitate și nici internet, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel