De la moarte, la captivitate, la speranță. Povestea tatălui care s-a reunit cu fiica rapită de Hamas - VIDEO

Captură de ecran / Foto: Video X AvivaKlompas
Captură de ecran / Foto: Video X AvivaKlompas

Thomas Hand s-a reunit cu fiica răpită de Hamas în data de 7 octombrie.

Emily Hand a fost nevoită să fugă din casă în casă, forțată să se deplaseze de Hamas în timp ce forțele israeliene atacau Gaza, a declarat tatăl ei, Thomas Hand, pentru CNN.

”Este terifiant. Să fii trasă, târâtă, împinsă... sub focuri de armă, probabil”, a spus Hand marți.

Este unul dintre detaliile pe care fiica sa le împărtășește încet despre ceea ce s-a întâmplat după ce a fost răpită pe 7 octombrie și dusă în Gaza, un loc pe care acum îl numește ”cutia”.

”Iese la iveală încet, puțin câte puțin. Vom ști prin ce a trecut cu adevărat doar pe măsură ce se va deschide. Vreau să știu atât de multe informații... dar trebuie să îi lași, când sunt pregătiți, să iasă cu ele”, a spus Thomas Hand.

Emily, care a împlinit 9 ani în captivitate, a fost reținută împreună cu prietena ei Hila Rotem-Shoshani și cu mama prietenei ei, Raaya.

Raaya a avut grijă de Hila și Emily ca și cum ar fi fost ambele fiicele ei, a spus Hand. Iar separarea lui Hila de mama ei cu două nopți înainte ca fetele să fie eliberate, încălcând acordurile încheiate între Hamas și Israel, a fost ”un alt pas de cruzime”, a mai spus Hand.

De la moarte, la captivitate, la speranță

Emily dormea în casa lui Hila când teroriștii Hamas au luat cu asalt kibbutzul Be'eri. Hand a rămas blocat în casă ore întregi, fără a putea ajunge la fiica sa, în timp ce comunitatea era devastată, aproximativ 130 de locuitori au fost uciși și alții capturați.

Aproximativ două zile mai târziu, a fost anunțat de liderii kibbutzului că trupul lui Emily a fost văzut. El a declarat pentru CNN: ”Au spus doar: ”am găsit-o pe Emily, este moartă”. Iar eu am zis ”da!” și am zâmbit, pentru că era cea mai bună veste dintre toate posibilitățile pe care le știam... Așa că moartea a fost o binecuvântare, o binecuvântare absolută.”

Captură de ecran / Foto: Video X  European Jewish Congress

Dar, aproape o lună mai târziu, armata israeliană i-a spus că era ”foarte probabil” ca Emily să fie în viață și să fie ostatică a Hamas. Hand a spus că armata a pus cap la cap fragmente de informații.  Ramasițele de la kibbutzul Be’eri nu au fost identificate ca fiind ale lui Emily. Nu s-a găsit sânge în casa în care ea dormea și telefoanele mobile apartinând familiei Hila au fost urmărite până în Gaza.

De la sentimentul că moartea ar fi o binecuvântare, acum avea toată teama de condițiile în care era ținută Emily. ”Necunoscutul este îngrozitor. Așteptarea este îngrozitoare”, a declarat el pentru CNN în timp ce ea era captivă. Dar a existat și ceva speranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel