Apelul telefonic de urgență care a dus la internarea secretarului american al Apărării: ”Poate ambulanța să nu vină cu luminile și sirenele pornite? Încercăm să fim puțin discreți”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

A fost făcută publică înregistrarea audio a apelului de urgență care a dus la internarea lui Lloyd Austin.

Oficialii au făcut public apelul telefonic de urgență care a dus la internarea în spital a secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, în ziua de Anul Nou.

În înregistrarea audio, un apelant a cerut ambulanței să nu folosească luminile sau sirenele și să încerce să fie ”subtilă”.

Întârzierea cu care Lloyd Austin și-a anunțat colegii și Casa Albă în legătură cu cancerul și complicațiile intervenției chirurgicale a stârnit revoltă politică și investigații. Generalul a fost externat luni, după două săptămâni de spitalizare.

Spitalizarea a început la data de întâi ianuarie, când bărbatul în vârstă de 70 de ani a fost transportat de la locuința sa din Virginia de Nord la o unitate de terapie intensivă din cauza complicațiilor survenite în urma unei operații de prostată ”minim invazive” din decembrie.

Apelul a durat patru minute

Apelul de patru minute, puternic redactat, publicat marți de oficialii din Virginia în urma unei cereri, a fost efectuat la 911. În el apare un apelant care cere ca Austin să fie transportat la Centrul medical militar național Walter Reed din Maryland.

”Poate ambulanța să nu vină cu luminile și sirenele pornite? Încercăm să fim puțin discreți”, i-a spus apelantul, al cărui nume a fost scos din înregistrarea audio, dispecerului de urgență. CBS News, partenerul american al BBC, și alte canale media americane au identificat persoana care a sunat ca fiind un membru al personalului lui Lloyd Austin.

Pentagonul a dezvăluit că Lloyd Austin a fost diagnosticat cu cancer de prostată

Oficiali de rang înalt din domeniul apărării și Casa Albă au aflat că Austin era grav bolnav abia la trei zile după ce a fost internat. Acest secret a generat preocupări legate de securitate și transparență și, de atunci, au fost lansate trei investigații privind gestionarea crizei de sănătate a acestuia. Pentagonul a dezvăluit ulterior că Austin fusese diagnosticat cu cancer de prostată.

Generalul va lucra de acasă în timp ce se recuperează, spun oficialii Pentagonului. Se așteaptă ca acesta să se recupereze complet. Săptămâna trecută, Lloyd Austin a autorizat, de pe patul său de spital, mai multe lovituri împotriva militanților houthi din Yemen, în Marea Roșie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel