Informații de ultim moment: Care este starea premierului Fico

FOTO: Reuters Marketplace
FOTO: Reuters Marketplace

Află care sunt ultimele informații despre starea de sănătate a premierului slovac Robert Fico.

Guvernul slovac a anunțat de la spitalul unde premierul slovac Robert Fico este internat că starea de sănătate a acestuia este în continuare gravă și capacitatea sa de comunicare este limitată după ce a fost ținta unei tentative de asasinat.

Încă nu se poate vorbi despre un prognostic pozitiv, iar starea lui Fico este în continuare gravă, a insistat vicepremierul Robert Kalinak.

Ministrul Apărării, Robert Kalinak, a precizat că gravitatea rănilor este atât de mare încât răspunsul organismului premierului rănit de gloanțe este foarte dificil. De asemenea, capacitatea lui Fico de a comunica este limitată, a mai precizat ministrul, conform agenției EFE, citată de Agerpres.

Vezi și: Atacuri politice din Europa. Lista celor mai sângeroase evenimente din ultimii 30 de ani

Informațiile apărute în unele mass-media potrivit cărora premierul Fico va fi supus unei noi intervenții chirurgicale au fost negate de Kalinak, după operația de miercuri care a durat cinci ore și la care au participat două echipe de medici care au reușit să îi oprească hemoragia provocată de un glonţ care i-a străpuns stomacul.

Împușcat în orașul Handlova

Premierul Fico a fost împușcat miercuri la ieșirea de la o ședință de guvern desfășurată în orașul Handlova. Autorul tentativei de asasinat este un bărbat de 71 de ani, Juraj Cintula. În trecut acesta a avut legături cu grupări radicale. În prezent este arestat și a recunoscut motivația politică a atacului său, afirmând că nu este de acord cu politicile lui Fico. Cintula a spus că este mândru de atacul său armat şi a pretins că dorea dorea să-i facă rău lui Fico, nu să-l ucidă.

Fico, în vârstă de 59 de ani, este un social-democrat de orientare conservatoare și apropiat de premierul ungar Viktor Orban. Din octombrie 2023 se află la conducerea unui guvern de coaliție format din partidul său Smer-SD, un partid social-democrat, Hlas (Vocea), și formațiunea naționalistă Partidul Naţional Slovac (SNS). A mai deținut funcția de premier între 2006 și 2010 și între 2012 și 2018.

Citește și: Cine a fost  Ján Kuciak, jurnalistul de investigație asasinat alături de logodnica sa, care l-a dat jos de la putere pe Robert Fico în 2018

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel