Ploile și inundațiile musonice au devastat Pakistanul. Cel puțin 320 de persoane au murit - FOTO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Vezi în articol imagini cu inundațiile din Pakistan.

Ploile abundente şi inundaţiile au cauzat moartea a cel puţin 320 de persoane în Pakistan în ultimele două luni, pe măsură ce sezonul musonic a devastat ţara, arată datele oficiale publicate marţi, informează DPA.

„Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore din cauza trăsnetelor, a alunecărilor de teren şi a viiturilor”, a declarat Autoritatea Naţională pentru Managementul Dezastrelor (NDMA) în cea mai recentă actualizare.
Foto: Agerpres

Dintre cei care şi-au pierdut viaţa de la începutul lunii iulie, 162 erau copii, 49 erau femei şi 109 erau bărbaţi. De asemenea, 598 de persoane, printre care femei şi copii, au fost rănite, a declarat NDMA.

Ploile din acest sezon au cauzat, totodată, pagube extinse infrastructurii, circa 24.000 de case fiind afectate.

Temperaturi de până la 53 de grade Celsius

În mai, milioane de persoane din Pakistan au avut de suferit de pe urma unui val de căldură. Temperaturile au urcat până la 53 de grade Celsius în provincia sudică Sindh, ceea ce a dus la zeci de decese. Regiunea se confruntă în prezent cu viituri declanşate de muson.

Pakistanul este responsabil pentru mai puţin de 1% din emisiile globale de carbon, dar se numără printre primele 10 ţări cele mai vulnerabile la schimbările climatice.
Foto: Agerpres

În fiecare an, sute de persoane mor din cauza dezastrelor provocate de schimbările climatice în această ţară, iar mii îşi pierd casele şi mijloacele de trai.

Pakistanul încă se recuperează după inundaţiile devastatoare din 2022. Inundaţiile record au provocat peste 2.000 de decese, au lăsat o treime din Pakistan sub ape şi au cauzat daune de 40 de miliarde de dolari economiei acestei ţări sărace din Asia de Sud.

Foto: Agepres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel